HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

"Teljes türelemmel és tanítással"

2010.09.09. 23:56 Kéry Zsuzsanna

  „Pál azt tanácsolta Timóteusnak, hogy ha hűségesen akarja hirdetni az Igét, akkor intenie, feddenie és buzdítania kell a hallgatóit (2Tim 4,2). Miért? Mert ilyen az üzenet, és így működik Isten Igéje. A gondolkodásmódunk és az életvitelünk folyamatosan korrekcióra szorul, és éppen ez az, amit a Biblia nyújtani tud nekünk. A Szentírás pontosan „a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre” (2Tim 3,16) szolgál, mégis napjainkban csak elvétve használják a Bibliát az Isten szándéka szerinti módon. Így süllyed az egyház egyre mélyebben a hittől való elszakadás, az aposztázia állapotába.

 Pál Timóteusnak írt figyelmeztetését nem csak az úgynevezett teljes idejű szolgálatot ellátó keresztény munkásoknak kellene megfogadniuk, hanem mindannyiunknak. Létezhet egyáltalán olyan, hogy „részidős” kereszténység? Nem az Úrért kellene élnünk és munkálkodnunk a nap huszonnégy órájában mindnyájunknak? Isten minden hívő kereszténynek megadta a felelősséget és az előjogot, hogy megélje és hirdesse Isten igazságát, és védelmezze azt az elferdítésektől és a torzításoktól (lásd pl. Júdás 3).” 
 
Írta: Dave Hunt, fordítás és közlés a szerző engedélyével. 

6 komment

Címkék: dave hunt biblikus kereszténység hittől való elszakadás

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr852284821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julius Confessor 2010.09.11. 20:30:45

Teljesen egyetértek! Ha mindenhol nagyobb hangsúlyt fektetnének a személyes bibliolvasás szükségességének, az növelné talán a keresztények egységét felekezetektől függetlenül.

És azzal is egyetértek, hogy nekünk is jócskán ki kell vennünk a részünket a munkából. Lehet, hogy ha más felekezetekben is annyi időt fordítanának az egyének az evangelizációra és a többi munkára, mint Jehova Tanúinál, vagy a Mormonoknál, illetve, ha annyi pénzt és segítő embert tudnának megmozgatni, mint Pécsen 3-4 napig a Hit gyüli, az hatalmas ébredéseket hozna az aposztáziába süllyedt egyháznak.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2010.09.11. 21:41:32

@Julius Confessor: Igen, túlságosan is elkényelmesedtünk - vagy nem is hiszünk benne, hogy aki nem tér meg a bűneiből, és nem fogadja el Krisztus helyettes áldozatát, az örök kárhozatra jut. (Viszont ha hisszük, és mégsem teszünk semmit az elveszettek megmentéséért, semmivel sem vagyunk jobbak a rablógyilkosnál...)

Jehova Tanúit és a mormonokat is a belső meggyőződésük fűti és sarkallja - miért nem tudunk mi is - akik pedig ismerjük az igazságot - ennyire lángolni Krisztusért?

grafomann 2010.10.19. 21:29:28

A feleségemmel beszélgettünk Pécsett két Hitessel :) na akkor omlott össze az a véleményem, hogy ők milyen jól csinálják, mert missziót folytatnak (!) mindenhol ők voltak a városban. Azok után, hogy nyilvánvalóvá tettem, hogy Isten megváltott fia vagyok és mellesleg a Biblia eredeti nyelveiben is járatos vagyok némileg --- kb. egy órán keresztül próbáltak 'megtéríteni'. Nem mindegy, hogy mi a misszióm célja: eljuttassam az evangéliumot azokhoz, akikhez nem jutott el, vagy meggyőzzem a 'saját' evangéliumomról azokat, akik már hisznek Jézusban.
Az ébredést az hozza majd, amikor azok akik hisznek Jézusban nem rejtik többé véka alá a mécsesüket és akkor nagy fényesség támad, és mindenki megláthatja, hogy célt tévesztett! De először MI vegyük észre, hogy nem vonzó a keresztyénségünk.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2010.10.19. 22:35:45

@grafomann: Na igen, az elég ciki, amikor valaki nem Jézushoz, hanem a saját gyülekezetébe igyekszik az embereket megtéríteni...
Beszélgettem nemrégiben egy amerikai nővel, aki kitalált egy módszert, aminek a neve "lifestyle evangelism". Az a lényege, hogy arról beszélsz az embereknek (sőt, akár szórólapon osztogatod nekik), hogy mit tett Jézus a te életedben, hogyan változtatott meg, milyen voltál előtte, és mi lett utána, stb. Nekem tetszett az ötlet.