HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Az evangélium jó híre - a megmenekülés útja

2011.10.07. 09:09 Kéry Zsuzsanna

Jézus Krisztus a következőket mondta: "ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne" (Jn 3,14-15). Isten ugyanis mérgeskígyókat küldött büntetésképpen Izráelre a bűneik miatt; a megmartak pedig haldoklottak.

A kígyó egyaránt jelképezi a Sátánt és a bűnt is, ami az egész emberiséget halálra marta. Isten a következőképpen orvosolta a bajt: "Az Úr pedig ezt mondta Mózesnek: Csinálj egy rézkígyót, és tűzd rá egy póznára. Mindenki [tehát nem csak az, akiket Isten a haldoklók közül kiválasztott, hanem MINDENKI!], akit megmart a kígyó, életben marad, ha föltekint arra.  Mózes tehát csinált egy rézkígyót, és föltűzte egy póznára. Ha azután megmart valakit a kígyó, és föltekintett a rézkígyóra, életben maradt" (4Móz 21,5-9).

Jézus azt mondta, hogy ugyanúgy, ahogyan a megmartak közül bárki feltekintett a rézkígyóra, és életben maradt, ugyanúgy mindenki, aki vétkezett, hittel az Isten Bárányára tekinthet, és örök életet kaphat ajándékba Isten kegyelméből, mert Ő [Jézus] elveszi a világ bűneit (lásd Jn 1,29). Ez az evangélium jó híre, ezt kell mindenhol hirdetnünk.

 

Írta: Dave Hunt

5 komment

Címkék: evangélium

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr803284359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P$+ 2011.10.21. 10:40:45

A lehetőség valóban mindenkinek megadatott, de vajon kik fognak feltekinteni? Lehet, hogy rosszul értem ezt a kiválasztás dolgot, de nekem ez valahogy úgy van a fejemben, hogy feltekinteni csak azok fognak, akik ki vannak választva és Isten már a teremtés pillanatában tudta, kik is ők. Ez ellentmond?

P$+ 2011.10.21. 10:42:21

Ja, persze mi senkiről nem tudjuk eldönteni, hogy ki kiválasztott és ki nem, ez Isten hatásköre. Így hát valóban mindenkinek mindenhol kell hirdetnünk az evangéliumot.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2011.10.21. 13:16:03

@P$+: Isten kezdettől fogva tudja, kik fognak szabad akaratukból feltekinteni (ők ebben az értelemben kiválasztottak szerintem, őket, amíg meg nem térnek, tűzön-vízen át megőrzi, hiszen azt mondja: "senki nem ragadhat ki benneteket az én kezemből". Legalábbis ezt én így raktam össze magamnak; ott van pl. az a lány, akit 7 hónapos magzat korában akart tömény sóoldattal abortáltatni az anyja, de életben maradt, és később meg is tért. Isten nyilván előre tudta, hogy ez a lélek az Övé lesz, ezért nem hagyhatta meghalni. Mondom, ez az én magyarázatom.)
De az Igében több helyen is azt mondja, hogy nem akarja a bűnös ember halálát, hanem azt akarja, hogy MINDENKI megtérjen és éljen, de aki ezt nem akarja, arra nem erőlteti rá sem magát magát, sem a kegyelmet. Jézus minden egyes emberért meghalt, de ez az ajándék csak arra nézve érvényes, aki kinyújtja a kezét érte.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2011.10.21. 13:17:01

@Kéry Zsuzsanna: Úgy értem, hogy egy ajándékot hiába akar neked odaadni valaki, ha nem fogadod el.