HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Egy isten, akinek szemüveg kell

2011.10.08. 22:32 Kéry Zsuzsanna

A dalai lámát nem lehet kritikával illetni, [az Egyesült Államokban] a kormányzat, az oktatás és a társadalom minden szintjére bejárása van, és a vallási tolerancia nagyköveteként tisztelik. Pedig mindeközben gátlástalan térítő tevékenységet végez, aminek révén világszerte százezreket avat be okkult, tibeti buddhista hiedelmekbe és gyakorlatokba. A dalai láma a Hindu Világkongresszussal is kapcsolatban áll, aminek célja a kereszténység semlegesítése, és a Hindu-Buddhista hiedelemrendszer világvallássá tétele. Ennyit a vallási toleranciáról.

Tanulságos megfigyelni, hogy mi a különbség a dalai lámával, illetve egy kereszténnyel kapcsolatos bánásmódban. Vegyük például Oral Roberts [USA-beli népszerű evangélista] kijelentését, miszerint Isten azt mondta volna neki, hogy gyűjtsön össze 8 millió dollárt a már csődbe ment, tulsai Hit Városa kórháza számára, különben meg fog halni. A média gúnyolja - teljes joggal. A dalai láma azonban sem szkepticizmusnak, sem köznevetségnek sem tárgya az ennél sokkal gyalázatosabb kijelentéséért, miszerint ő az eredeti dalai láma tizennegyedik reinkarnációja, és mint ilyen, a tibetiek istene, aki meg tud minket is tanítani rá, hogy magunk is istenek legyünk, és létrehozzuk a saját univerzumunkat. [A média, amikor egy ilyen kijelentéseket tevő embert tiszeteletteljes komolysággal kezel, valójában bálványimádásra buzdít.] 

Írta: Dave Hunt

 

 

 

3 komment

Címkék: buddhizmus dalai láma

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr133288521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P$+ 2011.10.21. 11:06:58

Vajon csak a média, meg a buzdítók hibája, hogy a keleti filozófiák több embert mozgatnak meg, mint a kereszténység? Amíg mi keresztények nem hisszük el, nem fogadjuk el, nem fogjuk fel, hogy Jézus elküldött minket hirdetni az Ő evangéliumát, amíg nem értjük meg, hogy EZT a küldetést kaptuk és ezt vállalnunk kell, addig sokkal inkább kellene a saját házunk táján seperni. Meg kell értenie minden hívőnek, hogy van feladata, hogy a kereszténység nemcsak vasárnapra érvényes, meg nemcsak a jól bejáratott hívő közösségeinkre.
Szerintem a Dalai Lámára mutató bálványimádásra buzdítás hatalmas nagyságrendekkel eltörpül a pénz imádatára mutató bálványimádásra buzdítás mellett. Nem a Dalai Láma a legfőbb ellenerő.
Persze ez nem ellentmondás a cikkel szemben!

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2011.10.21. 13:32:39

@P$+: Értelek, és így is van, hogy a fogyasztásra való ösztönzés; a szépség, mint bálvány; a celebek, művészek, mint bálványok mind-mind a lényegről terelik el a figyelmünket és istenpótlékot kínálnak.

Legyél te a magad ura; vedd meg, mert megérdemled; valósítsd meg önmagad; ha nem kapod meg, ami jár neked (pénz, elismerés, szeretet), rúgd fel a családodat és keresd más mellett a boldogságot, mert neked az jár...
És ha mondjuk éppen szült a feleséged, nyugodt szívvel kereshetsz arra a hat hétre szexpartnert, mert neked az jár (megtörtént eset az ismeretségi körömben!).
Megdöbbentő az önzés mértéke, és nagyon nehéz ezen kívül maradni, én is mindig nyálcsorgatva lapozgatom az Aldi-katalógust, hogy milyen okos kis kütyüket és konyhai segédeszközöket kellene még megvenni, holott hála Istennek, mindenünk megvan... És bekarikázom, hogy mi kellene nekem feltétlenül, majd megfeledkezem róla, lejár az akció, és nem érzem meg a bekarikázott dolgok hiányát. És arra gondolok, de jó, hogy nem szórtam el rájuk a pénzt, most itt lenne egy csomó holt felesleges dolog.
Hát így megy ez.

Jocó68 2012.02.23. 20:55:21

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (Jn 14,6.)