HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Mitől gondolták meg magukat másodpercek alatt?

2011.10.26. 22:34 Kéry Zsuzsanna

 

Jobboldalt alul, a CC gombra kattintva választhatunk magyar feliratot! 

5 komment

Címkék: abortusz evangélium ray comfort

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr273332476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P$+ 2011.11.03. 14:10:20

Igen, a kérdés jó. Hogyan kezdett el valaki, aki azt mondta "nincs Isten", "nincs élet a halál után" azon gondolkodni, hogy "mennyire rossz, hogy Isten előtt bűnös vagyok és a pokolra fogok jutni az ítéletnapon". Erősen manipulatív ez a pasi. Ugyanakkor hatásosnak tűnik... mint a manipulatív módszerek általában. Fanatizál, hogy a kérdezettnek legyen egy a kérdezett által minden tekintetben rossznak minősített példája, majd bizonyos részleteket elhagyva általánosít és így eljut egy valósnak tűnő analógiához, amelynek egyik oldalán az adott példa áll, így már le lehet vonni a következtetést a másik oldalról is.
Félreértés ne essék, nem az abortuszt pártolom, hanem a módszert elemzem.

Krisztoforo 2011.11.04. 10:05:42

Ezen nincs mit elemezni. Tedd fel magadnak a film kérdéseit. Miért a körülmények határoznák meg a felfogásomat az életről?

P$+ 2011.11.11. 08:53:51

@Krisztoforo: Pont ez a baj, hogy ezeknek az embereknek nem a felfogását, nem a meggyőződését próbálta alakítani a riporter. Még egyszer elmondom (provokatív felszólításodra reagálva), nem a filmnek a felvetett témákban képviselt állásfoglalása ellen szólok (habár én nem ölném meg Hitlert, vagy az anyukáját, ha a kezembe adnának egy fegyvert), hanem a módszer ellen, amivel ugyanezeket az embereket az ellentétes végkövetkeztetésre is el lehetett volna vezetni, ha más álanalógiát használ fel. És ennek az egyik legjobb bizonyítéka a neonáci gyerek, aki "határozottan", "meggyőződésesen" nem(!) hisz a túlvilágban, mégis a végére "belátja"(?), hogy milyen rossz lesz a szerinte nem(!) létező Isten ítélőszéke előtt bűnösként állni. Az ember nem hülye, ha logikátlan dolgot állít, annak oka van. Ha ez a gyerek fél attól, amiben nem is hisz, akkor vagy az egész egy átverés (ezt én nem venném számításba), vagy csak annyira manipulálták a figyelmét, hogy ezt az apróságot nem vette észre, amikor a végső szót kimondta. Persze van egy harmadik lehetőség: időközben elkezdett hinni Istenben. Csak ha így lenne, akkor nem hiszem, hogy épp ez a leglényegesebb fordulópont maradt volna ki a filmből. És ha leragadsz a film kérdéseinél, akkor téged is manipulált. Ez a film ugyanis nem Hitlerről, meg az abortuszról szólt, hanem az Evangéliumról.
Remélem, kicsit érthetőbb volt most, amit mondani akartam, mint az előző hozzászólásomban.

Alex ) 2011.12.07. 15:09:25

„De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk
a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! "(Efézus 2, 4-)
Kedves Zsuzsa köszöntelek a mi drága Megváltónkban,akiért nem győzök hálát mondani.
Nagyon szépen köszönöm,hogy ezt a videót is megosztottad velünk,és megvallom én elvittem máshová,ahol remélhetőleg Isten Világosságot gyújt ezáltal is az emberek szívében. Elképesztő,mekkora sötétség van nemcsak a világban,de a keresztyének körében is! Bevallom 2x is megnéztem a filmet,mely nagyon tanítói volt számomra. Igen tudtam,hogy így vélekednek az emberek,ezen nem lepődtem meg,sajna. Viszont a "kérdező" keresztyén testvérünk,nagyon jól tette a dolgát! Csodálatosan vezette be,amit az emberek nem tudnak,sőt amire azt hiszik hogy tudják,hát azt sem jól tudják! A média széthallgatja mi történt akkor,vagy rosszul tájékoztat,mert politikába torkollik az egész! Igen erre mindig emlékeznünk kell,és másokat is,hogy ne kövessük el,ugyanazokat a hibákat! Bár a Bibliából a jelenések könyvéből tudhatjuk,hogy nemcsak meg fog ismétlődni hanem még rosszabb lesz! "Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, a melyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.
És ha az Úr meg nem rövidítette volna azokat a napokat, egyetlen test sem menekülne meg; de a választottakért, a kiket kiválasztott, megrövidítette azokat a napokat." (Mát,13-19)
Ezek a gyerekek,akik a filmben szerepeltek,nagyon tudatlanok voltak. Hiszen ellenmondásokban keveredtek. Az egyikre azt mondták,az nem gyilkosság,a másikra meg azt hogy az! Akik keresztyénnek mondták magukat,hát azok sem ismerték Isten törvényét! A hatodik parancsolatot-NE ÖLJ! D e nem lesz mentségük ha egész végig elutasították az ÚR Jézus ingyen kegyelmét! Miért? Mert a szívünkben van írva,méghozzá ez az Ige által,örökké érvényes!" Amikor a pogány a törvény híján a természet szavára teszi meg a törvényben foglaltakat, törvény hiányában önmagának törvénye.
Ezzel igazolja, hogy a törvény követelménye szívébe van írva, amiről lelkiismerete tanúskodik és önítélete is, mely hol vádolja, hol fölmenti -
azon a napon, amikor evangéliumom szerint Isten Jézus Krisztus által ítélkezik az ember rejtett dolgai fölött."(Róm:2,14-)
Csak éppen ezt el lehet hallgattatni,a lelkiismeretünkön keresztül. A világ zaja pedig segít ebben! Egyértelmű,hogy minden ölésnek számít,mert Istené minden emberi teremtmény,tehát én is Isten tulajdona vagyok :-)
Azt nem írom le,hogy én mit válaszoltam volna,mert az Úr Jézus által én már az Ő dicsőségére látok,azaz Istennek benne lakozó Lelke által képes a jót tenni. (Efézus levél 2:10; Titusz levél 2:14)tehát a gyümölcsök az Úr Jézusban.
De nem ítélem el,akik másképpen nyilatkoztak,hiszen ők nem megváltottak és vakok,sajna. Nekünk pedig az a feladatunk hogy az Úr Jézus drága szent kegyelmét Nekik felragyogtassuk,hiszen mi is a poklok,pokláról szedett össze az Úr Jézus,és nem azért mert valamiért különbek voltunk,hiszen ugyan ezeket a bűnöket elkövettem,de Isten az Ő jó tetszésére megkegyelmezett,az Ő Egyszülött Fián.Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, URam, kősziklám és megváltóm! (Zsoltár 19:15)
Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet; nem botlanak meg azok. Zsoltár 119:165)
És még Róma 8:1-11 :-)

És hadd küldjek Neked eme szép éneket,a mi énekes könyvünkből,sok szeretettel!

Uram, a te igéd nekem A sötétben szövétnekem; Mind igazak és ámenek, Amik szádból kijöttenek, Azért amit nem látok szemmel, Béveszem szavadra hitemmel.
2. Bízom hozzád erős hittel, Hogy te mindent megcselekszel, Amit szent igédben ígérsz: Hogy kegyelmesen hozzám térsz, És megbocsátván bűneimet, Megadod örök életemet.
3. E nagy jót neked köszönöm, Mely nekem arra ösztönöm, Hogy a Jézust, kiért velem Közöltetik a kegyelem, Tartsam lelkem megtartójának, Szeressem, engedvén szavának.
4. Igazgass, Uram, engemet, Hogy megőrizzem hitemet; Ha von magához e világ, Én mint Krisztusba oltott ág, Tőle vegyem tápláltatásom, Míg az élők közt lesz lakásom.
Lengyel József, 1770-1822

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2011.12.07. 18:02:36

@Alex ): Kedves Alex, köszönöm soraidat, annyit tudok csak rá mondani: Ámen!
Szeretettel üdvözöllek,
Zsuzsa