HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Megváltás hit által

2012.04.27. 10:34 Kéry Zsuzsanna

 "Ha azonban ezt a könyvet [blogot...] olyanok olvassák, akik nem hisznek az Úr Jézusban, hanem megújulás nélküli szívükben gondatlanul és önelégültségben élnek, akkor szeretettel és komolyan kérem őket, hogy mindenek előtt békéljenek meg Istennel az Úr Jézusba vetett hit által. Bűnös vagy. Büntetést érdemelsz. Ha ezt nem látod, kérd Istent, hogy mutassa meg neked. Legyen ez most az első és különleges imádságod.

Kérd Istent, hogy nyissa fel szemeidet nem csupán arra, hogy milyen helyzetben vagy természettől fogva, hanem inkább azért, hogy mutassa meg az Úr Jézust a szívednek. Isten azért küldte Őt, hogy viselje a büntetést, mely nekünk, bűnösöknek járna. Isten elfogadja az Úr Jézus engedelmességét és szenvedését azok helyett, akik Rá bízzák a lelkük megváltását. Abban a pillanatban, amikor egy bűnös hinni kezd az Úr Jézusban, megbocsátást kap minden bűnére.

Amikor pedig ily módon, az Úr Jézusban való hit által megbékél Istennel, és bocsánatot nyert bűneire, bemehet Isten jelenlétébe, elmondhatja Neki kéréseit. Minél inkább megérti, hogy bűnei megbocsáttattak, és hogy Isten, Krisztusért meg van elégedve azokkal, akik hisznek Benne, annál könnyebben viszi mennyei Atyja elé minden földi és szellemi kérését, hogy Ő tölthesse be azokat*. De amíg a meg nem bocsátott bűn megmarad, addig messze vagyunk Istentől, különösen ami az imádkozást illeti. Ezért ha te még nem nyerted el bűneid bocsánatát, legyen az első és különleges imádságod, hogy Isten jelentse ki a te szívedben az Úr Jézust, az Ő szeretett Fiát."

* lásd: Filippi 4,19

Müller György: Isten válaszol imádságainkra, 53. old. (Evangéliumi Kiadó)

3 komment

Címkék: evangélium bűn müller györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr24476160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglévő alap 2012.04.28. 06:11:07

"Az igaz ember hitböl él", "Megigazulván hit által, békeségünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által" "Isten előtt nincs egy igaz ember sem." Az ember engedetlensége által eljött a világba a kárhozat, Krisztus által az élet. Az Igaz meghalt a hamisakért. Az ember érdemtelen lett az Isten kegyelmére. Az ember hit által igazul meg, de ez nem a saját érdeme, hanem Krisztus érdeme által történik. Nem a mi "hatalmas" bűnbánatunk, hanem az Isten kegyelme üdvozít minket. A hit teremt gyümölcsöket és nem fordítva. Gyümölcseiről ismerszik meg a fa.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.07.28. 06:31:09

Nagyon fontos,és bátorító tanítás,
számomra ebből a kulcs-mondatok:

>>" Abban a pillanatban, amikor egy bűnös hinni kezd az Úr Jézusban, megbocsátást kap minden bűnére.
Amikor pedig ily módon, az Úr Jézusban való hit által megbékél Istennel, és bocsánatot nyert bűneire, bemehet Isten jelenlétébe, elmondhatja Neki kéréseit. Minél inkább megérti, hogy bűnei megbocsáttattak, és hogy Isten, Krisztusért meg van elégedve azokkal, akik hisznek Benne, annál könnyebben viszi mennyei Atyja elé minden földi és szellemi kérését, hogy Ő tölthesse be azokat. "<<- Müller György

Ha a Szent Lélek, és Biblia felszabadító,egészséges tanítása vezérli a hívő keresztényt, és biztos a teljes bűnbocsánatról,megváltásról szóló igazságokban, akkor ez hatásos szellemi védőoltást nyújt a szektás, felekezet-feltételeken alapuló fél-igazságok fertőzéseivel szemben!

Ugye bízhatok abban Zsuzsa,hogy a közeljövőben új Postokat lehet olvasni Blogodon?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2012.07.29. 09:27:39

@Zsolt520: Az Úr szólt általad, épp tegnap gondolkodtam rajta, hogy most aztán már igazán neki kéne állnom folytatni a blogolást (tavasszal-nyár elején szakdolgozat írás és államvizsga volt a mentségem). A jelenleg aktuális lekvárfőzés már kevésbé leterhelő, legalábbis szellemileg :))) Jónéhány érdekes cikket, hitébresztő írást összegyűjtöttem ezalatt az idő alatt, nekilátok fordítgatni, bemásolni.
Köszönöm!!!