HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Élő kövületek

2012.08.25. 20:05 Kéry Zsuzsanna

Először is elnézést kérek hűséges Olvasóimtól a hosszas kihagyásért, de tavasszal-nyár elején szakdolgoztam- államvizsgáztam, aztán meg ki kellett az egészet pihenni, meg hát a családom is szerette volna kihasználni, hogy nem csak egy papír- és könyvhalmaz közepén látnak, laptoppal az ölemben... De mivel több érdeklődő, kedves levelet is kaptam, hogy ugyan mi van már velem, hogy így leállt a blog, előkotortam a közben azért szorgalmasan gyűjtögetett anyagokat, és nekiálltam lefordítani (nem vagyok műfordító, mondjuk ez kiderül, előre is elnézést).

A következő cikknek szkeptikus/ateista/evolucionista felebarátaink fognak különösen örülni, hiszen nevethetnek egy nagyot. (Bevallom, én is hangosan felnevettem, amikor az index.hu tudomány rovatában elolvastam egy frissen felfedezett patkányfajról szóló tudósításhoz fűzött akadémikus magyarázatot. Az állatnak nincsenek ugyanis őrlőfogai, ehelyett kétcsúcsú metszőfogakkal szerelte fel "a természet". A táplálékául szolgáló gilisztát ezekkel aprítja fel, majd kiköpi, végül felszürcsöli. És a magyarázat: ez a felfedezés azért fontos, "mert megmutatja, hogy kihívást jelentő környezetben miként fejlődnek túlélésük érdekében a fajok." Mondjuk én ennél kevésbé bonyolult módszert is el tudnék képzelni "kihívást jelentő környezetben" - például a kérdéses rágcsáló többi rokona rágófogakat használ, ehhez képest a szürcsöléses módszert én nem nevezném fejlődésnek. Ezek a hozzáfűzött ideológiai magyarázatok engem azokra az ötvenes-hatvanas években kiadott (pl. Verne-) könyvek cenzúráira emlékeztetnek, amikor lábjegyzetben rendre megjegyezték, hogy a szereplők szájába adott társadalmi-politikai célú elmélkedések miben térnek el a társadalmi haladás szocialista elképzeléseitől.)

Ezután a kis kitérő után következzen a tényleges cikk, a címe:

A természettudományi múzeumok félrevezető kiállításai

A természettudományi múzeumok következetesen visszatartják a legfontosabb fosszíliákat a dinoszauruszok korát bemutató kiállításaikon

Tisztában vagyunk-e vele, hogy a dinoszauruszok mellett ma is élő állatok fosszíliáit, például papagájokét, baglyokét és kacsákét is megtalálták? Sőt, oposszumokét és sünökét is? Ha a tízéves gyerekünket elvisszük a múzeumba, valószínű, hogy soha nem fogja ezeket az állatokat a dínókkal együtt látni, holott a paleontológusok évek óta tudnak minderről. A Smithsonian Múzeum, a Carnegie Múzeum, valamint az Amerikai Természettörténeti Múzeum (American Museum of Natural History) [de nyugodtan hozzávehetjük a magyar Természettudományi Múzeumot is, hiszen ott is rendszeresen vannak dínókiállítások] nem állította ki a legfontosabb, ugyanebből a korból származó modern madár- és emlőskövületeket, és ezzel félrevezethették a gyerekeket - azt sugallván, hogy a dinoszauruszok kora a valóságosnál sokkal szokatlanabb és furcsább volt.

A világ múzeumait felmérő kutatás szerint az említett, nagyobb múzeumok nincsenek ezzel egyedül. A hatvan vizsgált természettudományi múzeum közül egy sem állított ki modern madarakat a dínók között, pedig a kövületeiket megtalálták az ásatásokon a dinoszauruszcsontok közelében.Az Élő kövületek c. dokumentumfilm-sorozat, amit a Nagy Korallzátonynál és három kontinens múzeumaiban forgattak, tavasszal kerül adásba a Cornerstone tévécsatornán és azzal foglalkozik, hogy felfedi ezeket az elrejtett, a természettudósok előtt azonban jól ismert tényeket. A műsorban számos olyan, modern külsejű állat kövületeit mutatják be, amelyeket dinoszaurusz-ásatásokon találtak. Ezek például a következők: boa constrictorok, baglyok, papagájok, pingvinek, majmok, flamingók, oposszumok, szalamandrák, gyíkok, tengeri rákok, homár, kérészek és számos más egyéb állatfaj.

Ma élő fák kövületeit is megtalálták a dinoszauruszokkal együtt, olyanokét, mint pl a mamutfenyő (sequoia), a vörösfenyő, a szasszafrász babérfa (sassafras), a dió és a pálmafa. Mégis mi ennek a jelentősége? Az evolúciós elméletek megkérdőjelezőit aggasztja, hogy a különböző múzeumok nem tárják ezeket a tényeket a nagyközönség elé, ugyanis ezek az élő kövületek arra szolgálnak bizonyítékul, hogy az evolúció nem történt meg. Azzal, hogy nem állítják ki a dinoszauruszokkal együtt a mellettük talált modern állatfajokat, a természettudományi múzeumok azt a hamis benyomást keltik, hogy az állatok sokkal nagyobb változásokon mnetek át, mint valójában. Az evolúció-kutatók úgy vélik, egyes állatfajok egyszerűen nem fejlődtek semmit a dinoszauruszok kora óta, és nem izgatják magukat az ún. élő kövületek miatt. Bármi is legyen a magyarázat, egy dolog nyilvánvaló: a múzeumok nem tárják a gyerekek elé, hogy papagájok, baglyok és egyéb, modern külsejű állatfajok százai egyidőben éltek olyan dinoszauruszokkal, mint a triceratopsz vagy a t-rex. Mégis mikor láttunk utoljára mondjuk az utóbbi vállán egy papagájt, vagy egy jól megtermett boát a lába előtt?

------


8 komment

Címkék: evolúció-teremtés

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr94731684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.15. 10:56:50

Ezek azért komoly vádak, remélem tisztában vagy vele.

2013.07.15. 18:46:31

@Kéry Zsuzsanna:

"Tisztában vagyunk-e vele, hogy a dinoszauruszok mellett ma is élő állatok fosszíliáit, például papagájokét, baglyokét és kacsákét is megtalálták? Sőt, oposszumokét és sünökét is?"

"A műsorban számos olyan, modern külsejű állat kövületeit mutatják be, amelyeket dinoszaurusz-ásatásokon találtak. Ezek például a következők: boa constrictorok, baglyok, papagájok, pingvinek, majmok, flamingók, oposszumok, szalamandrák, gyíkok, tengeri rákok, homár, kérészek és számos más egyéb állatfaj."

ezekről

Egyébként igen, vannak "élő kövületek", mint például a Bojtosúszós maradványhal, na és?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.07.18. 22:00:34

@vegyészmérnök: Hogy-hogy? A papagájok például már jóval a dinoszauroszok kihalása előtt megjelentek:

"Where did parrots come from?

The fossil record offers us some fragmentary details about parrot evolutionary history, but the origin of parrots remains unsettled. The origins and timing of diversification of many modern bird and mammal orders has been a long debate. The earliest fossils of many of these orders occur in the Eocene, while modern molecular clock studies have been pushing the origin back into the Cretaceous, implying a large gap in the fossil record (Benton 1999).

Parrots are no exception – the oldest fossils confidently assignable to Psittaciformes are about 50 million years old. Recent phylogenetic work using molecular clocks puts the origin of parrots much earlier, in the Cretaceous period, approximately 80 million years ago (Wright et al. 2008)."

10000birds.com/parrot-bio-geography-and-evolution.htm

Szerinted melyik állítás hamis tehát, és miért?

2013.07.19. 00:09:15

@Kéry Zsuzsanna: Na jó, van itt valami amit tisztázni kell.

Az, hogy papagáj elég tág, elég sok faj tartozik a papagájokhoz, vannak köztük kihalt fajok is.
Bevallom, hogyha meghallom vagy olvasom azt a szót, hogy papagáj, akkor egyből olyanokra gondolok mint például a Hullámos papagáj vagy a Zöldszárnyú ara.

Egy extrém példa:

A madarak a theropodákhoz tartoznak és ide tartozik például a giganotosaurus is.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/Giganotos_Db.jpg

Na most ha előásunk egy giganotosaurus csontvázat, akkor simán mondhatjuk, hogy csak egy ma is élő csoport képviselője, mert ebbe a csoportba tartozik a Kék cinege is:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Parus_caeruleus1.jpg

Saccocoma 2013.09.29. 15:06:20

Az élő kövületek egyetlen dologra mutatnak rá: arra, hogy vannak csoportok, melyek szinte érintetlenül vészelnek át több millió, akár 100 millió évet. Ezeket hívjuk konzervatív csoportoknak, vagy Lázár-taxonoknak. Ezekből több van, mint gondolnánk. Viszont ebből azt a következtetést levonni, hogy nincs evolúció, alapvetően hibás.