HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Szerelmes vagy-e Jézusba?

2012.12.23. 16:05 Kéry Zsuzsanna

Írta: Jacob Ninan, az eredeti cikk ide kattintva érhető el: Are you in love with Jesus?

Sokaktól hallani, hogy újonnan születettek, és hogy Isten gyermekei, azonban könnyen lehetnek köztük olyanok is, akik sajnos csak becsapják magukat. Ám még azok esetében is, akiknek valóban új életük van, nem mindig igaz az, hogy szerelmesek Jézusba. „Elfogadják” Jézust, mint Megváltójukat, de valahogy nem ismerik annyira, hogy beleszeressenek. Valószínűleg nem tapasztalták meg Jézus szeretetének, kegyelmének, irgalmának, gyengédségének és kedvességének mélységeit, vagy nem látták „mindenestől fogva kívánatosnak” (Én 5,16), olyannak, aki „tízezer közül is kitetszik” (Én 5,10). Egyszer egy nő, aki odajött Jézushoz, azzal fejezte ki az iránta való imádatát, hogy egy korsó nagyon drága illatszert öntött a lábára. Jézus szerint ezt azért csinálta, mert tudta, hogy Ő milyen sokat bocsátott meg neki (Lk 7,36-48).

Mik az ismertetőjelei annak, ha szerelmesek vagyunk Jézusba?

Sok időt szeretnénk tölteni Vele; újra és újra visszatérnek Hozzá a gondolataink. Hallgatni akarjuk, hogy mit mond nekünk az Igéjén és a Szent Szellemén keresztül, és mi is el szeretnénk Neki mondani mindent, ami velünk történik. Nincs semmi, amit el akarnánk rejteni előle, és meg akarjuk osztani vele az egész életünket. Nem ez a normális akkor, ha valaki szerelmes?

Hozzá hasonlóvá szeretnénk válni. Ő a hős, a példakép, akit a legjobban csodálunk és tisztelünk; benne látjuk mindazt, amivé csak válni szeretnénk. Az Ő élete, jelleme, értékei és az emberekhez és a dolgokhoz való hozzáállása mind-mind olyan példák számunkra, amelyeket mi is követni szeretnénk.

Másoknak is beszélni akarunk Róla. Arra vágyunk, hogy mindenki úgy ismerje Őt, ahogyan mi is ismerjük. Mindig beszélünk Róla, ha alkalom nyílik rá, és hangfelvételeket küldözgetünk, könyveket, füzetkéket osztogatunk, amelyek másoknak is segíthetnek megismerni Őt.

Mindent meg akarunk tenni, amit Ő vár tőlünk. Meg akarjuk mutatni Neki a hálánkat, és közre akarunk működni a tervei megvalósításában. Meggyőződtünk róla, hogy Ő tudja, mi a legjobb a számunkra, és ezért mindig az Ő oldalán szeretnénk állni. El akarjuk kerülni, hogy bármi olyat tegyünk, amivel megszomorítanánk.

Ha mindez igaz ránk, az Úr Jézus iránt érzett szeretetünk, imádatunk valódi. Ha nem, akkor jobban meg kell ismernünk Őt.

10 komment

Címkék: jézus isten imádása

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr874978866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazo · http://literaty-nazo.blogspot.com/ 2012.12.23. 20:01:20

Érdekes ez a megközelítés, én személy szerint nem biztos, hogy a szerelem szót használnám Jézus Krisztus iránti elkötelezettségre és odaadásra.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2012.12.25. 15:55:34

@Nazo: Számomra ez az érzés leginkább a szerelemhez hasonlít, de imádatnak is lehet nevezni. Azért fordítottam le ezt a cikket, mert én is választ kerestem arra, hogy normális-e az, amit érzek? (Rajongásnak is lehetne nevezni, ha ennek a szónak nem lenne némi karizmatikus felhangja.)

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2012.12.25. 16:06:19

@Nazo: Tetszik a blogod, nagyon érdekes, informatív!

kereso · http://kereses.blog.hu 2012.12.27. 10:52:15

Számomra, mint akinek felesége van, akibe szerelmes vagyok, a Jézus iránt érzett érzésem egyértelműen nem a szerelem. A szerelemnek számomra mindenképpen része a testi szerelem is, az erosz, így egész.

Jézus Krisztus a Megváltóm, a tanítványa vagyok, követni akarom egész életemben. Szeretem, de nem vagyok belé szerelmes. Szerintem ez egy nem túl szerencsés megfogalmazás. Énekek szövegében sem annyira tetszik, ha szerelmesként állítják be Jézus és a követői kapcsolatát.

kereso · http://kereses.blog.hu 2012.12.27. 14:26:36

Másik észrevételem, hogy az Énekekek éneke egyértelműen férfi és nő közötti testi szerelem szépségeiről szól. Ebbe belemagyarázni Isten és ember kapcsolatát egyértelműen az allegorizálás bibliamagyarázati csapdáját rejti. Szerintem nem érdemes ebbe az irányba elindulni, ha már az Egyház története bizonyította ennek a problémáit.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2012.12.27. 20:12:38

@kereso: Megfontolandó azonban, hogy a házasságot milyen gyakran használja az Ige, amikor Jézus és a Gyülekezet kapcsolatát modellezi. Jézus a vőlegény, mi vagyunk a menyasszony, és a menyasszony bizony epedve szokta várni a vőlegényt. Szerelmesen!

Pl:
"Gyászolhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? De jönnek olyan napok, amikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor böjtölni fognak." (Mt 9,15)

"Örüljünk és ujjongjunk, és dicsőítsük őt, mert eljött a Bárány menyegzője, felkészült menyasszonya,
és megadatott neki, hogy felöltözzék fényes, tiszta gyolcsba." (Jel 19,7-8)

Izraellel kapcsolatban is használja ezt a képet:

"Nem mondanak többé elhagyottnak, országodat sem mondják pusztaságnak, hanem úgy hívnak, hogy gyönyörűségem, országodat pedig úgy, hogy férjnél van. Mert gyönyörködik majd benned az Úr, és országodnak ő lesz a férje. (Ézs 54,1-6; 60,14-15; Jer 3,17; Ez 48,35; Hós 2,1.21)
Mert ahogy az ifjú elveszi a hajadont, úgy vesz el téged, aki felépít; ahogy a vőlegény örül menyasszonyának, úgy örül majd neked Istened.(Ézs 62,4-5)

kereso · http://kereses.blog.hu 2013.01.21. 13:45:52

@Kéry Zsuzsanna: Igen használja, de nem az én és Isten, hanem a gyülekezet és Isten kapcsolatára. Ahogy egyébként az idézett Ószövetségi példák is Izráel és Isten viszonyát írják le, nem egyéni szinten.
Mi mint gyülekezet vagyunk Krisztus menyasszonya. Én önmagamban nem vagyok az. Nagy különbség.