HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Szórakoztató valláskritika - játék a tűzzel

2013.01.24. 14:05 Kéry Zsuzsanna

Van a facebookon egy Szórakoztató Valláskritika elnevezésű egylet, amelyre Erzsi barátném hívta fel a figyelmet hónapokkal ezelőtt. Nem arra, hogy milyen gyalázatos és szentségtörő, hanem éppen ellenkezőleg: nagyon jó meglátásaik vannak, és jogos kritikával illetik a képmutató vallásosságot. Nosza, én is lájkoltam az oldalt, és figyelni kezdtem, miket raknak ki. 

A jogos valláskritika persze csak egy kis szelete a megosztott tartalmaknak, legalább ennyi ostoba jézusgyalázás van (illetve azt gyalázzák, akit ők Jézusnak hisznek), időnként erotikus képeket tesznek ki (mulatságos, amikor „hölgyolvasóink kedvéért” homoszexuálisoknak készült félpucér férfifotókat osztanak meg), vannak teljesen jogos bejegyzések a különböző kuruzslásokról és csodaszerekről, ééés, ami miatt írom is ezt a posztot: pozitívan tálalják viszont a keleti vallásokat, különösen a zent. Reklámozzák a Zeitgeist c. filmet is, ami valójában bújtatott New Age propaganda (a film végén Sri Chinmoyt – vagy valamelyik hasonló gurut, már nem emlékszem –, idézik a szeretetről. Ha Jézus mondja ugyanezt, az pfuj, ugye).

Ma azonban végre teljesen kibújt a szög a zsákból. Mit tett közzé "IGe", a Szórakoztató Valláskritika egyik szerkesztője:

tuzonjarasJan. 24 11.30.jpg

Amint látható, hozzá is fűztem kellően tűzről pattant megjegyzésemet. A dolog pikantériája ugyanis az, hogy a tűzönjárás közismert okkult praktika, minden valamire való sámánvallásban megtalálható szerte a világon. Az az ember tehát, aki büszkén és felsőbbrendűen hirdeti az ateizmusát, és oktalan módon űz gúnyt abból, amit nem is ismer, aki lenéz minden ostoba hívőt, az nem veszi észre, hogy maga milyen ártalmas babonaságba keveredett. És igaza van, Istennek ehhez a dologhoz valóban nincsen semmi köze. Annál inkább van valami másnak; íme egy hirdetés (kiemelés tőlem):

"Bármilyen rendezvényeken vállalunk tûzöjárás lebonyolítását! Fantasztikus, gyönyönyû szép sámán szertartáson vehetsz részt, melyen együtt dolgozunk az angyalokkal és a természet szellemeivel. Lemenõ nap fénye, sámándobok szólnak, égõ tûz melege melegíti szívedet!

A leégett tûzbõl 5-6 méteres, több cm mély parázsszõnyeget alakítunk ki, melyen át fogsz menni. A tûz túloldalán a szertartásvezetõ várja a tûzön áthaladókat, tudatosságával segíti áthaladásukat. Fantasztikus, euforikus élmény! Testi-Lelki megtisztulás, szabadság MEGÉLHETÕ!"

Vicces lenne, ha nem lenne tragikus.

Ha engem is ki fognak dobni (azaz kizárnak, és többet nem kommentelhetek), az viszont nem emiatt lesz, hanem azért, amiért Erzsit is nemrégiben kirakták: be merészeltünk másolni egy bibliai idézetet. Íme a tolerancia, ahogy ezek a toleráns emberek elképzelik - vagy így mutatják meg a kirekesztő vallásosoknak, hogyan kellene viselkedniük? Valamelyik szerkesztő felrakta ugyanis a Genesis egyik (szerintem szuper) számát, melynek címe: Jesus He Knows Me, és az amerikai teleevangelistákról szól, akik képmutató és erkölcstelen módon élnek, Jézus nevét pedig pénzszerzésre használják. Hallgassunk bele:

Az idézet, amit bemásoltam alá, ez volt:

"De voltak a nép körében hamis próféták is, mint ahogyan közöttetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak közétek becsempészni. Ezekkel megtagadják az Urat, aki őket megváltotta, így gyors pusztulást hoznak magukra.
Sokan fogják követni kicsapongásaikat, akik miatt káromolni fogják az igazság útját, benneteket pedig szép szavakkal fognak kifosztani kapzsiságukban. Ellenük már régóta készen van az ítélet, és nem kerülik el kárhozatukat." (2Pt 2,1-3)

"Szórakoztató Valláskritika" nem tudta elviselni, hogy a Bibliában olyasmi is lehet, ami nem egyezik a fejében kialakult képpel. És azt az aprócska hatalmat, ami egy ilyen facebookos oldal szerkesztőjének adatott, bizony használni kell. Törlök, mert megtehetem; az univerzum eme légypiszoknyi szegletében én vagyok az úr.

45 komment · 3 trackback

Címkék: kritika ateizmus tévtanítók new age-okkultizmus-ezotéria

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr695040857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz 2013.05.02. 21:25:36

Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett. A fenti ...

Trackback: Erkölcstelen kereszténység 2013.05.02. 21:00:56

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz  JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor vé...

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2013.05.02. 20:59:18

ezt a blogbejegyzést. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook.com/szorakoztato.vallaskritika  &...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2013.01.25. 07:32:50

A tűzönjárásban nincs semmi misztika, egyszerű fizika. Lásd:

en.wikipedia.org/wiki/Firewalking

Ettől függetlenül épp mostanában esett meg az egyik híres "guruval", hogy jónéhány tanítványa bizony megégette a talpát:

www.dailymail.co.uk/news/article-2176915/Firewalk-motivational-speaker-Tony-Robbins-event-ends-disaster-21-people-treated-burns.html

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.25. 08:28:35

@triarius: A jógik mutatványaira (vér nélküli önkínzások és egyéb rettenetek) is létezik vajon természettudományos magyarázat?

triarius 2013.01.25. 09:51:56

@Kéry Zsuzsanna: Amennyire tudom, igen, vagy legalábbis nem zárható ki, hogy a jövőben megtalálják a magyarázatot. Mint ahogyan a Saolin szerzetesek és számos harcművészeti iskola is tud ilyeneket. De az is közismert, hogy extrém körülmények, baleset, vészhelyzet, gyermek kimentése esetén szinte bárki képes látszólag emberfeletti dolgokra.

triarius 2013.01.25. 11:25:14

Ezeken a helyeken amúgy nem sok értelme van megnyilvánulni, mert a "valláskritika" értelemszerűen vallásgyalázást jelent. Más nem is érdekli őket. Én is jártam már úgy, hogy kicenzúráztak, mert nem passzolt a vonalhoz a mondanivalóm.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.25. 14:06:37

@triarius: Én azt tartom veszélyesnek ezekben, hogy a Sátán is tud emberfeletti erőt kölcsönözni (ld. pl. a gadarai megszállott esetét), és a harcművészek is elmondják, hogy a testi erejük szellemi koncentrációból származik. Miképpen lehetséges különben, hogy pl. valaki a péniszével elhúz egy kamiont és egyéb extrém dolgokra képes? (Hogy kinek jut eszébe egyáltalán ilyen, és miért, az megint érdekes kérdés.)

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.25. 14:08:49

@triarius: Közben én is rájöttem, hogy valszeg ez olyan misszió volt, amire nem Isten indított - a kudarc ilyenkor mindig borítékolható

triarius 2013.01.28. 16:44:26

@Kéry Zsuzsanna: Ezek a képességek benne rejlenek az emberben, csak a legtöbben nem foglalkoznak a fejlesztésükkel (miért is tennék? nincs sok értelme). De ha valaki ebben leli örömét, hát dolgozzék rajta, én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.

triarius 2013.01.28. 18:19:17

@Kéry Zsuzsanna: A másik dolog az, hogy ezek az emberek a fél életüket gyakorlással töltik, napi sok órán keresztül. Ha akárkitől kölcsönöznék az erejüket, akkor nem logikus, hogy a fél életüket gyakorlással töltik.

A szellemi koncentráció amúgy mindenkinek növeli a testi erejét (nem igazán onnan származik, de növeli). A súlyemelők is koncentrálnak, amikor odaállnak a súlyhoz, de hétköznapi helyzetekben, pl. egy nehéz táska vagy bőrönd felemelése előtt is szokott az ember koncentrálni.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.28. 21:03:11

@triarius: Nekem erre az a magyarázatom, hogy Isten lezárta az érzékelésünket az öt érzékünkre, és nem véletlenül tette ezt. Ezt a védelmet azonban tudatos kapunyitogatással (a hatodik érzék, természetfeletti képesség stb gyakorlásával) hathatósan leépíthetjük. Én is megtettem, tudom miről beszélek.

triarius 2013.01.28. 21:27:28

@Kéry Zsuzsanna: OK, ha abból indulsz ki, hogy ezek az emberek a sátánt szolgálják, és utána keresel érveket hozzá, hogy miért, tehát ha nem a körülményekből következtetsz, hanem először megállapítod a következtetést, aztán keresel hozzá érveket, akkor úgyis fogsz találni mindig valamit, ami "bizonyítja", hogy ezek bizony a sátán szolgái.

Szerintem aki edzi magát, képezi, fejleszti magát és nem fekete mágiát gyakorol, azt ne vádoljuk fekete mágiával, miközben vannak olyanok, akik tényleg fekete mágiát űznek, például pénzszerzés szándékával.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.28. 22:56:09

@triarius: Vádoltam volna bárkit is fekete mágiával? Én nem emlékszem rá. Éppenséggel a körülményekből következtetek, amikor azt mondom, hogy ha valaki emberfeletti erőről és képességekről tesz tanúbizonyságot, akkor ott szellemi hatalmak közreműködését lehet gyanítani. Akkor is, ha az illető szentül meg van győződve róla, hogy ez mind az ő saját koncentrációjának és gyakorlásának az eredménye (nem a súlyemelőkről beszélek természetesen).

A sátán nem úgy téveszti meg az embereket, hogy előugrik vasvillával a kezében és gonoszul néz, hanem éppenséggel valami jónak látszó dolgot kínál: felébresztheted a benned rejlő erőket, élj a tudatalattid csodálatos hatalmával stb. A Biblia úgy írja, hogy magát a világosság angyalának álcázza - tehát nagyon is pozitív színben tűnik fel. De hazudik, mert a hazugság atyja, és embergyilkos volt kezdettől fogva.

Aki sötét dolgokba keveredett, mind úgy kezdte, hogy valami nagyon jóra vágyott, elment egy tanfolyamra, és...

Keresgélj egy kicsit a neten olyan szókapcsolatokra, mint shaolin+okkult, jógi+okkult, ezotéria+okkult, ilyesmi. A legjobb, amikor saját magukról mondják el, mi az erejük forrása, és nem egy keresztény honlap leplezi le őket, mert ha maguk mondják, mégiscsak hitelesebb. Nem?

triarius 2013.01.28. 23:12:21

@Kéry Zsuzsanna: Megnéztem, persze, és mondjuk a Shaolin technikákról éppen azt bizonygatják, hogy nem okkult jellegűek.

www.shaolin.nl/shaolin-history.html

De miért is lennének azok? Én semmi különbséget nem látok a között, hogy mondjuk egy súlyemelő 15 évi kemény munka után fölemel egy akkora súlyt, ami egyszerű halandó számára emberfeletti, vagy hogy egy shaolin tanuló hasonló kemény munka után puszta kezével eltör 5 kőtömböt, ami szintén "emberfelettinek" látszik. Az egyik ugyanolyan sportteljesítmény, mint a másik.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.28. 23:30:58

@triarius: Nem okkult jellegűek?

"But one thing is sure, that is when Bodhi-dharma came out of that cave, a new Buddhist sect, the Zen, was brought forth into the world. This is a historical fact supported with records. From then on, the Shaolin Temple became a world-famous birthplace of the Zen.
Hence the renown, the No.1 famous Temple on Earth. From this land of numerous cultural relics, Bodhi-dharma imbibed in an extensive manner the quintessence of the traditional Chinese philosophies, which he integrated with the Buddhist theory of allegorical comprehension of the truth. The result is that he created the unique doctrine of the Zen of China which is based on self-cultivation by sitting in meditation and which claimed that one can become a Buddhist the moment he comprehends his Buddhist ego. The chief approaches of the Zen cultivation are "viewing the wall" and "sitting in meditation". "

Ebből fejlődött ki a shaolin kung-fu - ha ez nem okkult, akkor micsoda?

triarius 2013.01.29. 00:03:38

@Kéry Zsuzsanna: Miért lenne okkult. Bódhidarma történelmi alak volt (már ha tényleg élet, ami más kérdés). Ő bizonyos filozófiai alapelveket és meditációs technikákat alkalmazott. A zen meditáció nem okkult jellegű, akár ateisták is alkalmazhatják, semmilyen istenségre nem kell közben gondolni.

triarius 2013.01.29. 00:04:43

@Kéry Zsuzsanna: Köszönöm, nagyjából elolvastam, nincs róla túl nagy véleményem. Ezekkel a gondolatmenetekkel, amikkel a szerzők dolgoznak, nagyjából bármiről bizonyítható, hogy a sátán műve, némi utánjárással akár mondjuk a pogácsasütésről is.

triarius 2013.01.29. 00:10:51

@Kéry Zsuzsanna: Ízekre lehetne szedni ezt a szöveget, rengeteg hiba, pontatlanság, csúsztatás, félreértelmezés van benne. Én pl. több fekete öves karatést, ismerek, akik - ellentétben a cikk állításával - semmiféle taoista misztikával vagy ahhoz hasonló dologgal nem foglalkoznak. Az sem igaz, hogy ezek szükségszerűen részei a harcművészeteknek.
És továbbra is az a véleményem, hogy ha valami a sátán műve, akkor mi a fittyfenének kell évekig meg évtizedekig gyakorolni, nem lehet megkapni "csak úgy"? Nem logikus fgy.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 08:30:56

@triarius: Akkor tárd föl légyszi, hogy a meditáció micsoda, miről szól szerinted. Célja, módszere. Ne linket adj, hanem pár szóval, hogy te hogyan látod.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 08:38:32

@triarius: "ha valami a sátán műve, akkor mi a fittyfenének kell évekig meg évtizedekig gyakorolni, nem lehet megkapni "csak úgy"?"

Mondjuk azért, hogy az ember azt higgye, nincs ebben semmi természetfeletti, mindent a maga erejéből valósított meg?
(Pl. hogy teljes testsúlyával ránehezedik a nyakához illesztett hegyes kardra, és az nem szúródik bele. Az erre való "rágyúrás" logikusan abból állna, hogy megvastagítja a bőrt azon a helyen. De nem, a bőr ugyanolyan vékony; ő szellemi koncentrációval akadályozza meg, hogy a kard a nyakába szúródjon. Ezt gyakorolja évekig. A szellemi erő azonban kívülről jön, még ha ennek az egyén nincs is tudatában. Ugye, milyen jól kitervelt csapda?)

triarius 2013.01.29. 09:34:04

@Kéry Zsuzsanna: Nem tudom, mennyire nevezhető szelleminek ez az erő. Ez a kí vagy csí valamilyen életerő, ami mindenkinek van. Annak is, aki nem fejleszti. Itt inkább csak arról van szó, hogy megtanulják irányítani. Én ebben nem látok semmi retteneteset.

Egyébként nagyon kevés harcművész foglalkozik ilyesmivel. A döntő többség nem tanul ilyen trükköket, és nem is azon van a lényeg. A kínai harcművészeteket meg minden misztikus hablaty ellenére a kínai parasztok hagyományos módszerei, eszközei alapján fejlesztették ki, ott keresendő az eredetük.

triarius 2013.01.29. 09:40:00

@Kéry Zsuzsanna: Jó kérdés. Van rengeteg fajtája a meditációnak. Lehet például egy szótagot vagy valamilyen szöveget ismételgetni, vizualizálni, légzést figyelni, egy problémán gondolkodni, valamilyen gondolatot a figyelmünkben tartani, például egy evangéliumi történetet, idézetet, stb. stb.

A keresztény meditációnak is gazdag hagyománya és irodalma van. Szerintem a meditáció keresztyén hagyomány szerint Istent hallgatni, elmerülni Isten jelenlétében.

„Maradj csendben, és tudd, én vagyok az Isten.” - ezt szokták idézni a keresztyén meditációval kapcsolatosan.

Tisztában vagyok azzal, hogy némely neoprotestáns fundamentalista irányzat szerint a meditáció valamilyen bűnös dolog, mert állítólagosan lehetőséget ad az ördögnek arra, hogy beugorjon az elménkbe, vagy valami ilyesmi, de nehezen tudom elhinni, hogy ezt komolyan is gondolják.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 10:46:38

@triarius: "Ez a kí vagy csí valamilyen életerő, ami mindenkinek van."

Ezt honnan tudjuk?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 10:53:04

@triarius: Oké, de mi ennek az ismételgetésnek a célja? Ha ateista is csinálhatja, akkor nyilvánvalóan nem az, hogy "elmerüljön Isten jelenlétében" - vagy igen?

triarius 2013.01.29. 11:02:58

@Kéry Zsuzsanna: Hát megtapasztaljuk... Mondjuk sétálsz az erdőben, kellemes a levegő, jó mélyet, nagyot szippantasz belőle... és akkor átjár az életerő / csi / prána / mana akármi. A Föld minden kultúrája ismeri ezt az erőt, vagy áramlatot, vagy akármit.

Vagy ha az ember mondjuk megüti a karját - mit csinál először? - odaszorítja a másik kezét, ráteszi. Rászorítja a fájós részre. Rengeteg más példát tudnék erre mondani. Szóval a harcművészek nem valami idegen, ismeretlen erővel dolgoznak, hanem azt az erőt / áramlatot / akármit összpontosítják, mozgatják, ami mindenkinek megvan. Hasonlóan ahhoz, hogy a súlyemelőknek sincs külön izomzatuk, ők is csak azokkal az izmokkal dolgoznak, amelyekkel mindenki más, csak megtanulják jobban irányítani.

triarius 2013.01.29. 11:05:12

@Kéry Zsuzsanna: Azt hittem értelemszerű, hogy amit leírtam, az a keresztény meditációra vonatkozik. Nyilván van mindenféle más meditáció is.

Hogy mi a célja: hát az elme lecsendesítése. Én a magam számára úgy fogalmaztam meg, hogy Isten békéjének megtapasztalása. Mert meg lehet tapasztalni Isten békéjét, olyan módon is, amit nem lehet szavakba önteni.

Egyébként a meditációnak jól dokumentált előnyei vannak mindenféle szinten: harmonizálódik az agyműködés (EEG-vel jól mérhető), csökken a vérnyomás, lassul a szívverés, javulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, stb. stb.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 14:40:01

@triarius: Szippantok egy mélyet a tiszta levegőből - és átjár a csi? Aki ebben hisz, azt lehet, de engem biztosan nem. De valami oka csak van, hogy egyedül a keleti filozófiákban/vallásokban találkozunk ezzel a fogalommal - a Biblia vajon miért nem ír róla?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 14:54:57

@triarius: Figyi már, el tudod képzelni, hogy az elméd lecsendesítésével (a gondolataid kiüresítésével), ha hindu vagy, akkor valami hindu istenséggel, ha agykontrollos, akkor a belső szellemi vezetőddel, ha simán ezoterikus, akkor a fénnyel, ha a tudatalattidban hiszel, akkor az önvalóddal, ha keresztény vagy, akkor meg az örökkévaló Istennel találkozol?
Ez olyan, hogy attól függően, hogy ki hív fel egy telefonszámot, a sátán vagy Isten fogja felvenni - el tudod képzelni, hogy ugyanannak a vonalnak a végén vannak mindketten?

Nem, a meditáció egy irányba nyitja meg az utat, ez pedig a sötétség hatalma - tudom, mert én is csináltam (agykontroll, reiki, az ezotéria sok-sok válfaja, sőt egy évig shito-ryu karatéztam is :) )

Az elme megüresítése, a tudatos gondolkodás kikapcsolása lehetővé teszi a sátánnak (és angyalainak), hogy mindenféle érzéseket keltsenek bennünk, gondolatokat adnak a fejünkbe, látomásokat, víziókat adnak - akár nagyon kellemeseket. Isten soha nem várja el az ilyenfajta megüresítést, a kommunikáció ugyanis két aktív felet igényel.

Az idézett igét félremagyarázzák, a "légy csendben" nem megüresített elmét jelent, nem a belső csendet, hanem simán csendet. Más szavakkal: "ne beszélj már össze-vissza, várd ki inkább, hogy Isten mit hoz ki ebből".

Isten azt kívánja, hogy gyermekei megértsék őt, megismerjék az akaratát - és akkor tud Ő adni egyébként szavakba nem önthető istenélményeket. De azok tőle erednek, nem abból, hogy előzetesen én meditatív állapotba tornásztam magam. Isten nem így működik, tőle nem lehet semmit így kierőszakolni - a sátán viszont nagyon szívesen ugrik be, hogy eljátssza akár Jézus szerepét is, és így csepegtessen hazugságokat az ember szívébe.

triarius 2013.01.29. 15:02:25

@Kéry Zsuzsanna: Pedig a dolog ennyire egyszerű. Érezni lehet. Pl. van olyan, hogy chi gép. Beteszed a lábadat egy kengyelbe, amelyik a végtelen jelének megfelelő alakban mozgatja bokánál fogva. Pár másodpercen belül érzi az ember, ahogyan futkos rajta a chi / életerő, / prána - ki minek nevezi. Azt már csak nem állítod, hogy egy mozgó műanyag kengyel a sátán eszköze???

A Biblia egyébként ír róla, értelmezés kérdése, most nem idézem, sokak szerint vannak róla igehelyek. Az sem igaz, hogy csak a keleti filozófiákban van róla szó, mert a nyugati hagyományokban is megvan a fogalom, de még az amerikai indiánoknál is.

Egyébként meg, ha valamiről a Biblia nem ír, akkor az már a sátán eszköze. Mondjuk a Biblia nem ír a sörfőzésről, akkor a sör az már a sátán eszköze? A chi/prána nem vallási fogalom, nem releváns a Biblia szempontjából.

triarius 2013.01.29. 15:05:25

@Kéry Zsuzsanna: Hát, ezzel az egész meditáció - sátán dologgal annyira, de annyira nem értek egyet, hogy nem győzködlek. Abban hiszel, amiben hinni akarsz. Persze sejtettem, hogy az fundamentalista amerikai neoprotestáns álláspontot fogom visszakapni, ami az egész kétezer éves keresztény meditációs hagyomány sátánistának bélyegzi. Számomra elképesztő, hogy lehet így gondolkodni, de hát legyen néked a te hited szerint.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 18:27:06

@triarius: Légyszíves, ha már állítottál valamit, akkor keresd is ki, hogy hol beszél a Biblia a keleti fiolzófiákban ismert életerőről (csi, prána stb.), mert engem tényleg érdekel.
Hogy az amerikai indiánoknál is megvan a fogalom, nem meglepő, ha azt nézzük, hogy az animista sámánvallások is világszerte teljesen hasonlóan működnek, Szibériától Dél-Amerikáig. A csi/prána "felfedezéséhez" is ugyanazon az úton lehet eljutni, ugyanabból a forrásból származik az információ, amelyből a pogányság világszerte táplálkozik.

Nem nagyon értem, hogy a sört hogyan lehetne szellemi dolgokkal összefüggésben megemlíteni (bár kétségtelen, hogy mértéktelen fogyasztásától meglehetősen megváltozott tudatállapotba lehet kerülni...), a prána viszont nagyon is vallási fogalom, tekintve, hogy milyen kontextusban fordul elő, és mi mindent lehet vele elvileg csinálni (közvetíteni, átadni, gyógyítani vele, harmonizálni, csakrát tisztítani...) Szóval te ezt nem így látod?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.01.29. 18:40:43

@triarius: Kár skatulyát keresgélned, az én véleményem saját tapasztalatból származik - ahogy említettem, masszívan megtapasztaltam az ezoterikus praktikák (inkluzíve meditáció) mélységeit.

Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, én is felháborodtam, amikor először hallottam, hogy pl. aura nincs is (pedig már meg voltam térve). Isten azonban elvezet az igazságra, ha őszinte szívvel az Ő akarata szerint akarsz járni.

Talán érdemes lenne olyanoknak a bizonyságtételeit elolvasnod, akik nálam jobban el tudják magyarázni, miért veszélyesek (és tilosak) ezek a praktikák. Itt pl. vannak ilyenek: www.vargamakai.com/agykontroll.html

Ez az ember meg katolikus pap lett: www.magyarkurir.hu/hirek/az-indiai-gurutol-az-okkult-termeszetgyogyaszaton-krisztus-papsagaig-videoval

Van még egy nagyon jó könyv: Rabindranath Maharaj - Dave Hunt: Egy guru halála. Itt is első kézből kaphatunk információkat a meditációról és az áramló energiákról - meg arról, ami mögöttük van.

firecrest 2013.02.02. 12:54:30

Szerintem vannak hasznos dolgok is a Szórakoztató Valláskritika oldalon. Például a Hit Gyülekezete másképpen című bejegyzés vagy az álkereszténységet és képmutatást leleplező cikkek.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.02.02. 13:41:24

@firecrest: Én is ezért lájkoltam őket eleinte, csak azután kiderült, amit itt fentebb is említett az egyik hozzászóló, hogy a cél a vallásgyalázás, és abszolút nem az igazságra kíváncsiak. Ha véletlenül a Biblia őket támasztja alá, az sem érdekli őket, sőt, kitörlik, mert ők a Bibliát is csak lejáratni akarják (ahogy a posztban említett esetben történt).

firecrest 2013.02.02. 16:16:32

Persze ez világos csak nehogy másképp süljön el a dolog és a gyalázóból megtért ember legyen :)

Én nyitott vagyok az ilyenek elolvasására mivelhogy elgondolásra késztet és mégha el is merülnél a másik oldalon a vége mindig a hited megerősödése lesz.

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.02.02. 16:35:23

@firecrest: Lehet, hogy nem derült ki egyértelműen a posztból, de én kb egy éve követtem az oldalt, és rendszeresen hozzászóltam dolgokhoz, leginkább gondolkodásra késztető kérdések formájában. Mert különben mit kerestem volna ott? Ja, mondjuk nyilván van olyan, aki csak megsértődni jár oda (na, azon is ki tudok akadni :) )

Nekem szimplán elegem lett, meguntam, mert nem vitapartnerek, annyira alacsony a szellemi nívó.

A fb-on van Szkeptikus társaság-csoport is, éppen most lettem tag, és máris egy csomó érdekességet találtam (pl. a családállítás nevű kuruzslásról). Szóval náluk nem az ostoba vallásgyalázás, hanem a "mindent vizsgáljunk meg" van a középpontban, és igaz, hogy a jelek szerint ők sem tudnak különbséget tenni az ufók-rózsafüzér-radiesztézia és társaiba és a Jézus Krisztusba vetett hit között, de nem érzem a részükről azt a rosszindulatot, mint a Sz.V.-nál.

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2013.05.02. 21:04:41

Egy primitív írás rólunk és rólam. Szórakoztatóan ostoba:-) bevezetéssel

Szórakoztató Valláskritika közösség megosztotta
7.486 ember kedveli · 4.293 ember beszél erről

www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika

Az oldal nem ateistáknak és nem ZombiJézus fanoknak szól. Ott van az infóban, hogy ők nem oda valóak.

megengedett (törölt) 2013.05.02. 21:05:31

váó, megtudtam, hogy léteznek félpucér férfi képek külön melegeknek és külön heteroknak is :D

pudingman 2013.05.02. 21:08:45

@Kéry Zsuzsanna: Szerintem a kereszténységet nem kell gyalázni, gyalázza az magát rendesen.
Sátán kb. ott létezik, ahol isten: beteg emberek agyában:-)

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2013.05.02. 21:12:46

Névjegy
Nevetés a legfőbb szentség.
Valláskritika, Mítoszirtás és Hit-Eltérítés.
Azaz Isten teremtője Karakutty mindenek felett.
Életrajz
Ez egy szabadgondolkodó oldal, ahol a nevetés a legfőbb szentség mert a Bölcs és a Biztos eltűri. Aki meg nem elég bölcs hozzá, azt remélem bosszantom. Elsődlegesen egyes vallásokban és ideológiákban lévő gyűlöletek, gyűlölet keltések, önellentmondások és butaságok ellen emelem fel a szavamat. Ismeretterjesztéssel és sok humorral, iróniával. Továbbá a tudás és a kételkedés erejét hirdetem tanításaimban.
Leírás
A judeo-keresztény bibliában leírt SátánIsten, Jáhve, ZombiJézus rajongókat, de rajtuk kívül a Xenu és a csak egy istent - nincs Isten- tagadó ateizmus fanokat is kérem, ne szemeteljék össze a közösségi oldalt lájkjaikkal és beírásaikkal.

Azokkal osztjuk itt meg gondolatainkat, és azt ami foglalkoztat bennünket, akinek ezt tetszik. Tehát nem azokkal, akiknek ez nem tetszik. Őket kérjük hagyják el az oldalt, nyomják meg a dislike gombot, ne legyenek mazohisták!

2011. május 9.
Helyszín Budapest, Hungary
Kapcsolódás IGe és az általa alapított P-DOX Semmiben Sem Hívő vallás tanításai 2011.05.09-től a facebookon
Személyes adatok A vallások bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvető emberi jog, mint a gyakorlásuk. Továbbá az ateizmus és az ateisták is lehetnek célpontjai a valláskritikának. Küzdök egy kettős mércék és hazugságok nélküli őszinte társadalomért.
Személyes érdeklődés
Minek hinni Istenben, vagy bármiben, ha tudhatod is? Az ateizmus és a teizmus fölött is eljárt már az idő. Kinövi mindkét butaságát az emberiség.

www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika/info

pudingman 2013.05.02. 21:21:25

@Kéry Zsuzsanna: pár kérdés. légyszi, válaszold meg öket, hadd okosodjak, hadd emelkedjen a szellemi nívóm:-)
ha az isten mindenható, akkor kinek a kedvéért áldozta fel egyetlen? fiát, akit egy megeröszakolt zsidó lány szült. Hogy tud ember istent szülni?
Miért kell imádkozni? istennek orgazmusa lesz töle?
Minek neki templomot építeni? Ha csak úgy a semmiböl fingot egy Földet, miért nem csinált magának egyböl templomot is?
Milyen nyelven beszélt ádám és éva, vagy ádám és lilith, mert a mese szerint, ö volt ádám elsö asszonya?
Hogy alakult ki a két emberöl 4vércsoport, és honnan lettek a feketék, sárgák?

Boldrik · www.globalicum.blog.hu 2013.05.02. 21:23:31

Mókásak vagytok:) főleg Kéry Zsuzsanna.

hobby beton 2013.05.03. 04:32:03

azt hiszel amit akarsz amig nem en szponzoralom.

2013.08.10. 18:31:39

Hogyan lehet megállapítani egy félmeztelen férfi képről, hogy az hölgyeknek vagy homoszexuális férfiaknak készült-e?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.08.10. 20:31:56

@vegyészmérnök: Onnan, hogy a nők - kivételek nyilván vannak - nem úgy működnek, mint a férfiak; ritkán kezdenek nyálcsorgatásba egy magakellető pózban feszítő félpucér pali láttán.

Miskolczy József 2013.08.13. 23:44:53

Kedves pudingman, tisztelt hobby beton! Attól tartok, Önök elvétették a házszámot! ;) - (nem az Önök által választott nyelvezet alapján mondom ezt...) most mondhatám, hogy mindez a szanalmas.hu-ra való, de nem. Önök önmagukat mutogatni jöttek ide - amit meg is tettek teljes alapossággal. Viszont így kérdezni azért nem lehet, mert megnyilvánulásuk -szerintem- csupán egyedül arról árulkodik, hogy Önök, khm... túl sok tekintetben nem képesek még releváns válasz intelligens befogadására. És ha ezért megsértődnek rám, tegyék nyugodtan, nem fogom magam zavartatni tőle, mert sejtem, hogy ez az indulat valójában nem nekem szól, hanem önnön zavaruk kivetülése csupán.
IGe atyafit régről ismerem - kedves imposztor, ő az a szőke fürtű, angyalmosolyú ovis, akinek egyetlen életcélja: elvenni és összetörni a másik játékát! (Ne haragudj rám, de így ismerlek, és eddig még sose mutattad másforma arcodat.)
------
Arról, hogy világunkban és bennünk, emberekben miféle dolgok működhetnek és működnek is, szeretnék pár kósza ötletet megosztani.
Igaznak vélem, hogy az ember quasi "magától" képes "emberfeletti" lenni - talán ismerős a hír arról az édesanyáról aki egy terjedelmesebb személykocsi alá szorult piciny gyermekét egyszerűen kikapta - és csak egy ámuldozó szemtanú beszámolójából döbbent rá, hogy ő volt az, aki fél kézzel komoly centikre emelte meg a másfél tonnás tömeget. (Fájt is aztán ez a keze rendesen....)
Valóban szokták így mondani ker. tesók, hogy Isten bizonyos dolgokat "lezárt" előlünk - könyörgöm, akkor hogyan válnak mégis olykor hozzáférhetőkké? (netán lyukas kordont húzott volna köré??)
De előkapom most a kínai paraszti élet alapjaira épülő harcművészetet. Tényleg eklatáns példája annak, hogy adott tárgyakat, emberi képességeket a megszokott, közismert hétköznapi módoktól eltérő módon használva új dolgokig juthatunk el. És ebben nemcsak az emberi fizikum, de az emberi psziché is "ludas" énünknek is vannak olyan képességei-részei, amelyek a hétköznapi élethelyzetekben nem szoktak felszínre kerülni.
Bölcs és az életet alaposan megfigyelő emberek pedig, akik képesek ezeket a jeleket észrevenni, rendszerré kovácsolhatják mindezt, ötvözve a test és a lélek ritkán használt, sokak által teljesen el is felejtett képességeit.
S innen kezdődik a csavar a dologba. Sokszorosan ám, mert nemcsak a harcművészetek, vagy a jóga- ill. meditációs technikák köré lehet eszmei sallangot szőni, ideológiát gyártani. Itt pedig nemcsak annyit kellene észrevennünk, hogy egy karatés ütéstechnika és egy orthodox misztikus imatechnika felépülhet ugyanarra a légzéstechnikára: ugyanarra az emberben rejlő, adott, de ki nem használt lehetőségre - hanem észre kell vennünk valami mást is.
Pl. azt, hogy az az ÚR, akit Dávid úgy ismert meg, hogy azt mondta róla: ha Ő velem van, akkor a kőfalon is átugrom 2 Sám 22,30/Zsolt 18,30 -v.ö. a kungfu-filmek kőfal-átugrásaival! - nem emberi módszerrel és tecnikákkal, hanem a Vele való kapcsolaton keresztül, Lelkének erejével teszi képessé az embert az emberfelettire: de csak akkor, amikor arra szerinte szükség van.
A különbségek innen eredeztethetőek: az ember azt szeretné, hogy ezek a képességek ne csak akkor álljanak a rendelkezésére, amikor Isten látja jónak - hanem akkor, amikor ő maga akarja. Nem is ragozom tovább: az az ember áll előttünk, akinek akár orvosi, szike, akár fakanál, akár Barbie-baba, akár AK-47-es, akár az atombomba indítógombja van a kezében - mindegy, hogy mi van a kezében, mert a szíve a lényeg, és onnan hiányzik Isten...
Vessetek meg érte, mikor ki vagyok purcanva, és nagy hőségben vonszolom magam oda, ahová muszáj, én is szoktam fél kézzel "energiát" lopni az útba eső élő növényekről. De ettől még nem imádom a sátánt, stb... csak megköszönöm az út végén az Úrnak, hogy ezzel is segített célba érni.
- Mindenki azt tud használni, amije van. Akinek pl bűntudata, amit nehezen tud megjeleníteni, dadogva sem képes kifejezni - ha egy kavicsot a kezébe vesz és leteszi egy fakereszt tövébe: az én szememben nem lesz egy "aljas" emberré, hitehagyottá. Sőt. Ha ezzel tudja Jézusa elé letenni azt, amit le kell tennie - akkor ki vagyok én, hogy más szolgája felett ítélkezzem? (Rm. 14,4)
-- Bocsánat, hogy most ilyen szószátyárra sikeredtem, Rar-oljatok! ;)