HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Nepál - avagy keresztényüldözés a spirituális szívcsakra örvényében

2013.02.15. 10:55 Kéry Zsuzsanna

Kinek ne lenne ezoterikus barátja, barátnője, ismerőse, aki folyton Nepálba vagy mondjuk Indiába vágyik, ahol... ahol még az emberek egyek a természettel és a hinduizmus békés országútján kerülgetik a szent teheneiket? Nepál, a spiritualitás központja, ahol a béke, a bölcsesség és a tudás kulminálódik minden utcasarkon. És ez ki is árad mindenkire, kivéve... Erről szól a mai cikk.

Forrás: Persecution Blog: NEPAL: “Those words were pricking my heart”

Amikor egy keresztény testvér (nevezzük Bilalnak) az elmúlt tavasszal egy kis nepáli városban elhunyt, a családjának fontos volt, hogy a holttestét eltemessék. A nepáli keresztények számára a temetés nem csak a holttesttől való megválás egy módja, hanem „Eben Háézer” (lásd 1Sám 7,12), azaz az elhunyt hitének és Isten hűségességének maradandó jelzőköve is. Nepálban azonban, ahol a lakosság 75 százaléka hindu, ilyenkor a halottak elégetése a bevett szokás.

A város lakossága, ahol Bilal családja él, körülbelül 30 000 fő, de közöttük csak négy-öt keresztény család van. Amikor Bilal meghalt, radikális hinduk megpróbálták megszerezni a holttestét, hogy hindu szokás szerint elégethessék. A halál ugyanis – a születéssel és a házassággal együtt – egyike a hindu kultúra három legfontosabb alapkövének. Bilal holttestének elégetésével a hinduk a keresztény hitéről szóló bizonyságtételét is eltörölni remélték. A hamvasztás az ő kultúrájukban azt az üzenetet hordozta volna, hogy Bilal nem is volt valójában keresztény, és hogy halálakor visszatért a hinduizmushoz - és megfordítva ugyanezt, sírja viszont örök bizonysággal hirdetné, hogy ez az ember keresztényként halt meg.

Bilal családja megtagadta, hogy átadja a holttestet a hinduknak; ők keresztény temetést akartak rendezni. Éppen otthon beszélték meg ennek részleteit a gyülekezetük pásztorával, Saballal, amikor kintről kiáltozást hallottak. Nagy hindu csődület támadt a házuk előtt, kiabálva fenyegetőztek és a holttestet követelték, hogy elvégezhessék rajta a hindu vallási előírásokat és az elégetést.

Sabal megmondta nekik, hogy Bilal keresztény volt, és hogy a családja keresztény temetést akar, ám a csőcselék ettől feldühödött, megragadták Sabalt két másik kereszténnyel együtt, és ököllel meg botokkal ütlegelni kezdték őket. A keresztények kerékpáron próbáltak menekülni, de az őrjöngő tömeg az üldözésükbe kezdett és tovább támadta őket.

A menekülők egy keresztény özvegy, Bima házába futottak, aki a feldühödött üldöző tömeg ellenére integetett nekik, hogy hozzá bemehetnek. Vajon miért tette ki az otthonát támadásoknak a keresztények befogadásával?
„Az Úr szolgája vagyok” – válaszolta Bima a VOM (Voice of the Martyrs) munkatársainak, „ezért erősnek kell lennem. Nem félek, mert Ő velünk van. Gondoltam rá, hogy azok közül az emberek közül néhányan gondot okozhatnak nekem, de erősnek kell lennem.”

A hindu tömeg végül meghátrált, és Sabalt és társait a többi keresztények motorbiciklikkel ki tudták menteni a veszélyből. Sabalnak a bántalmazás során elszenvedett sérüléseit ellátták, és később a VOMedical vezetője is megvizsgálta. Míg a sérülései gyorsan gyógyultak, lelkileg-érzelmileg válságba jutott; a támadás után egy hétig nem tudott aludni.
„Imádkoztam magamért, és amikor olvastam a Bibliát, megértettem, hogy meg kell bocsátanom nekik” – magyarázta Sabal, „mert az Úr azt mondja, ha te nem bocsátasz meg másoknak, te sem nyersz bocsánatot. Ezek a szavak a szívembe markoltak.” Isten segített Sabalnak megbocsátani a támadóinak azzal, hogy emlékeztette őt arra a bűnbocsánatra, amiben ő is részesült.

„Én is tettem helytelen dolgokat, és sokat hibáztam – szóval az Úrnak is van dolga velem, hogy megbocsásson. Így nekem is meg kell bocsátanom. Az Úr szólt hozzám: – Bocsáss meg nekik! Nekik is Hozzám kell jönniük. – Igen, az Úr szólt hozzám. És én azt feleltem: Igen. Munkálkodni fogok közöttük, hogy ők is Krisztushoz jöhessenek.” Egy hónappal a támadás után Sabal eljutott arra a pontra, hogy teljesen meg tudott bocsátani azoknak, akik megtámadták és megsebesítették őt.

Továbbra is ugyanabban a városban szolgál, de az eset után a gyülekezetének létszáma a felére csökkent. Sok keresztény a félelem miatt marad távol, ezért Sabal igehirdetéseinek a hívők bátorítása a célja, hogy megerősítse őket, és ellen tudjanak állni az üldözésnek, amiben tudja, hogy részük lesz.
„Egy napon mindenkinek meg kell halnia” – magyarázza a gyülekezetnek. – „Az élet nagyon rövid itt [a földön]. Bármit is tesznek velünk azért, mert Krisztust követjük, bármin is megyünk majd keresztül, még ha meg is kell halnunk, meghalhatunk, mert hosszú életünk lesz [az örökkévalóságban Krisztussal].”

Azok közül a hívők közül, akik túlságosan félnek ahhoz, hogy gyülekezetbe járjanak, többen kérik Sabalt, hogy jöjjön el hozzájuk, és imádkozzon velük, és Sabal hisz abban, hogy egy napon ők is felbátorodnak és visszatérnek a gyülekezetbe. „Hiszem, hogy egy napon eljönnek majd”, mondja, „mert tudom, hogy megízlelték az Urat”.

TE JÖSSZ: Te mit teszel, amivel olyan hagyatékot hagysz magad után Krisztusban, amitől mások is áldást nyernek a halálod után?

Szólj hozzá!

Címkék: hinduizmus keresztényüldözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr365081647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.