HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Ex-keresztények, hívőkből lett ateisták figyelmébe

2013.02.23. 12:33 Kéry Zsuzsanna

A következő kérdés és válasz a Living Waters Ministries facebook-oldaláról származik, és annyira tetszik a logikája, hogy gondoltam, kicsit átszerkesztve blogosítom is. Váljék épülésetekre :)

Az ateistává lett Melissa Hagan a következőt jelentette ki egy keresztény fórumban:

„Hiszitek vagy sem, korábban én is keresztény voltam.

Az egyik hívő a következőket válaszolta neki:

"Van egy kérdésem számodra, Melissa, de mielőtt felelnél, kérlek, alaposan gondold végig a jelentőségét a válaszodnak. Azt mondod, „keresztény voltál”. Azt mondod tehát, hogy ismerted az Urat, ugye? Mert ez a bibliai definíciója a kereszténynek: ismerni az Urat. 

A válasz ugyanis jelentős dilemma elé állítja azt, aki azt gondolja, hogy ő hívőből lett ateista. Ha ugyanis a válasz „igen”, akkor meggyőződéses ateistaként beismerted, hogy Isten létezik. Így nem marad más válaszlehetőség, mint, hogy azt mondd: „Azt gondoltam, hogy igen, de mégsem”. Az igazság az, hogy nem ismerted az Urat, soha nem voltál keresztény. A megtérésed hamis volt.

Nem vagy egyedül. Millióknak volt hamis megtérése, és ott ülnek a templomokban, és megjátsszák az egészet. A Biblia kecskéknek hívja őket a juhok között (Izraelben együtt, egy nyájban legeltetik a kecskéket és a juhokat). Te, azonban, ahogyan sok más hamis megtérő is, nem maradtál a keresztények között, és nem csináltál sokáig úgy, mintha közéjük tartoznál. Elhagytad a gyülekezetet, és most már be vagy oltva kereszténység ellen - amiről azt gondolod, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ebben a kategóriában szinte mindenki a hamis evangélium tragikus eredménye, akik, mint te is, rezisztensek vagytok az igazsággal szemben.

Ha szeretnéd tudni, hogy miért és hogyan lettél a megtévesztés áldozata, kérlek olvasd el a „Pokol legféltettebben őrzött titka” (a linkre kattintva .doc file töltődik le) és az „Igaz és hamis megtérés” c. írást (pdf, külön ablakban nyílik) - vagy angolul meg lehet ezeket hallgatni a www.livingwaters.com -on.

10 komment

Címkék: ateizmus megtérés igaz és hamis megtérés ray comfort

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr955099984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue highway ACE 2013.03.03. 07:29:08

Szia Zsuzsa! Olvasom egy ideje a blogodat, szeretnék most hozzászólni. :)

A fenti érveléssel az a baj, hogy az ateisták szerint az általad definiált bibliai értelemben vett keresztény nem létezik. Senki sincs aki ismeri az Urat, (mivel az Úr nem létezik) csak azok akik úgy gondolják (hiszik) hogy ismerik. Másképpen fogalmazva: Az Úr ismerete hitet feltételez. A fenti érvelés szerint tehát, aki elveszíti a hitét annak soha nem is volt valódi hite. Ez az érvelés meg is fordítható: Az ateista tisztában van vele, hogy az Úr nem létezik, ezért aki megtér valójában soha nem is volt "igazi" ateista, különben nem tért volna meg.
Lásd még:
hu.wikipedia.org/wiki/Igazi_sk%C3%B3t

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.03.03. 09:14:48

@Blue highway ACE: Szia, de örülök a hozzászólásodnak, köszönöm!

És az külön öröm, hogy felhívtad a figyelmemet erre az érveléstechnikai jelenségre, mert erről még nem is hallottam!

Szóval a felvetés jogos, nekem már azt is vágták a fejemhez politikai fórumokban, hogy én nem vagyok igazi magyar.... - ami persze teljesen abszurd, bár kérdés az is, hogy mi az "igazi magyar" (sőt, "igazi Magyar") definíciója.

A fentiek miatt nem is helyes akkor kimondani azt, hogy valaki "igazi keresztény", hanem egyértelműsíteni kell, hogy valaki vagy keresztény, vagy nem. Középút nincsen. Az ateisták és a más vallásúak számára persze az a keresztény, aki annak vallja magát, és egyszerűen nem értik meg, hogy ez nem így van.

Jézus mondja, hogy a követőit a cselekedeteikről ismerni meg: aki lop, csal, hazudik, az hiába lehet akár egy bazi nagy gyülekezet lekipásztora (vagy maga a római pápa...), erősen felmerül róla a gyanú, hogy nem keresztény.

De mi van, ha mégis, ha tényleg újonnan született, de nem engedelmeskedik az Úrnak, és ezért félresiklott az élete?

Na, ezeket valóban nagyon nehéz megbeszélni egy ateistával, mert teljesen jogos kérdéseket tesznek fel ilyenkor - amikre megvan a válasz, csak a megértésükhöz közös alapon kéne mozognunk (tudom, mert nekem is van egy ilyen itthon :)

firecrest 2013.03.03. 19:31:31

Valóban nehéz eldönteni, hogy egy félresiklott hívővel van dolgunk vagy egy álhívővel. A felekezetek egymásra mutogatnak és ítélkeznek. Van olyan pünkösdista ismerősöm akivel nagyon jókat szoktunk beszélgetni és vitatkozni de nem tudom igazán hova tenni az illetőt annak ellenére, hogy lelkes gyülekezetbe járó és szorgalmas bibliaolvasó. Mellesleg engem is néztek már álhívőnek csupán azért mert más volt a véleményem. Lehet nekik volt igazuk és én feleslegesen koptatom a klaviatúrát :)

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.03.03. 23:11:24

@firecrest: :)) (Kár, hogy itt nem lehet lájkot nyomni :)

meglévő alap 2013.03.06. 22:37:58

Hívő és ateista között nincs közös alap, mert aki nem hisz Istenben eleve nem fogadja el a Bibliát Isten szavának. Neki nem lehet a hittételeket igazolni szentírási idézetekkel. Nagyon nehéz érvelni vele szemben, esetleg bizonyos racionális érvekkel lehet pl. Canterbury Anzelm ontologikus istenérve, Aqunói Tamás indikrekt istenbizonyítása, de az ateista mindig nyitva hagyja a kérdést, örök kételkedő és ezt tudományos módszernek állítja be. Persze korábban komoly hívőnek tünő emberek is hagyják el a hitet esetleges lelki traumák ellenére. Erre lehet példa Jób, aki így érvelt.: "Az úr vette, az Úr adta, áldott legyen az Ő neve."

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.03.07. 13:47:07

@meglévő alap: "Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni" - éppen C.S Lewist olvasok, végre rászántam magam, és érdekes az a racionális megközelítés, amivel hozzááll a témához. (A fenti Ige jutott eszembe egyébként róla.)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.05. 19:46:31

Nem mindenki "meggyőződésből" válik ateistává. A legtöbb ateista a vallásban, vagy a vallásának vezetőiben csalódik, és válik érdektelenné Isten iránt. Ám sokszor néhány évnyi "ülepedés" után újra beindul benne valami. Ezek az emberek áldozatok, és nem kecskék. Türelemre van szükség velük kapcsolatban

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.05. 20:00:30

Egyébként jó poszt. Bár az érvelés tényleg kissé csavart, de érdemes elgondolkodni a poszton. Aki ma nem hisz, régen miért hitt Istenben? Akkor mi győzte meg? Vajon csak átgondolatlan döntés volt részéről, vagy csupán ment a szülei után? És ha igen, akkor az egész életére jellemző, hogy képtelen önálló döntést hozni? Mindig csak azt csinálja amit mondanak neki, vagy ami épp divat? Tegnap hittem Istenben, de ma már ByAlexet hallgatok, holnap meg kondizni fogok? Sajnos elég sokan hagyják másokra a döntéseiket. De talán néhány évnyi tapasztalatszerzés segít komolyabban megfontolni a döntéseket

Gábor_Gábor 2015.02.28. 07:56:18

Gondoljátok, hogy tényleg rezisztenssé válik valaki a megtérésre, nem lesz képes megtérni, ha rossz alapokon nyugodott eddig a hite?

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2015.02.28. 11:16:27

@Gábor_Gábor: Istennek SEMMI sem lehetetlen. Ez nem csak egy közhelyszerűen ismételgetett bibliai idézet, hanem sokszorosan megtapasztaltam.

Az a durva, hogy az Ige a HÍVŐK elesésével kapcsolatban írja, hogy létezik az az állapot, amikor valaki visszamegy a bűnbe, tudatosan elfordul az Atyától, megtagadja Krisztust, aki őt megváltotta, és ezzel gyors pusztulást hoz magára. Ez az igazán komoly figyelmeztetés, erre kell vigyáznunk, hogy ebbe bele ne essünk.