HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (3) ateizmus (4) Atya (1) az ember felépítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (2) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (1) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (5) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) egység krisztusban (3) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) Kánaán (1) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (1) kereszténység (3) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus teljessége (1) Krisztus Teste (2) kritika (6) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lelkigondozás (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (1) megtérés (9) megtéréstörténet (5) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (14) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (9) nincsrecept (3) növekedés (6) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (2) pészach (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) Stephen Kaung (2) szabadítás (1) szabadság (3) szellem lélek test (2) Szent Szellem munkája (2) szenvedés (1) szivárványszínű szvasztika (2) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (2) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (16) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Nem járatják a bolondját velünk

2013.09.01. 15:56 Kéry Zsuzsanna

Won’t Get Fooled Again
Posted by Alan Knox on Jan 16, 2008 in discipleship, synchroblog

Isten egykoron egy szamarat használt. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Istennek ma más közlekedési eszközök állnak a rendelkezésére. Ma jó kocsikat használ: Cadillacet, BMW-t, Mercedest és még limuzinokat is. Sőt, repülőgépet is. Miért akarna Isten valami olyan butaságot használni, mint a szamár, amikor repülőgépet is használhat?

Isten egykoron pogány prófétákat és filozófusokat használt. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. A kultúrából semmi jó nem származhat. Ma Isten azt akarja, hogy a népe keresztény könyveket olvasson, keresztény filmeket nézzen és keresztény zenét hallgasson. Ha Istennek bármi mondanivalója van, soha nem lenne olyan bolond, hogy egy pogányon keresztül szólaljon meg.

Isten egykoron prostituáltakkal, részegekkel, tolvajokkal és egyéb kétes egzisztenciákkal evett együtt. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Istennek ma már éppen elég jó embere van, hogy ne kelljen az ilyenekkel tölteni az idejét. Őrültség lenne a részéről, ha a társadalom söpredékének köreiben találnánk meg.

Isten egykoron az embereket mezőkön, egy hegyen, egy völgyben, házaknál és egy iskolában gyűjtötte egybe. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Ha ma valaki találkozni akar Istennel, eljöhet a házába – egy templomépületbe. Nem lenne őrültség azt gondolniuk az embereknek, hogy Isten eljöjjön hozzájuk, miközben már ilyen csodálatos épületei vannak?

Isten egykoron képzetlen embereken keresztül szólt. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Rengeteg főiskolai és egyetemi teológiát végzett ember áll Isten rendelkezésére, hogy szóljon általuk. Nincs szüksége rá, hogy a tanulatlanokat használja. Hiszen mi van, ha valamit rosszul mondanak? Milyen bolondság lenne azt gondolni, hogy Isten ma is szólhat tanulatlan embereken keresztül.

Isten egykoron azokat hívta, akik senkik – bolondok, gyengék, ismeretlenek voltak a társadalom szemében. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Isten az okosakat, az erőseket és a hírességeket hívja, hogy előadókörutakon szólaljanak fel, könyveket írjanak és konferenciákat tartsanak. Milyen őrültség azt gondolni, hogy a keresztény hírességeink nélkül is elboldogulnánk!

Isten egykoron arra kérte az embereket, hogy hagyjanak mindent hátra és kövessék Őt. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Isten jól tudja, hogy jó fizetésű, fix állásra, házra, két autóra, egészség- és életbiztosításra, kitűnő iskolákra, nyaralásra és biztos nyugdíjra van szükségünk. Ki az a bolond, aki azt gondolja, Isten arra kérne, hogy kövessük Őt mindezek nélkül?

Isten egykoron azt várta a népétől, hogy bátorítsák és buzdítsák egymást az összejöveteleiken. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Isten hivatásos szakembereket adott nekünk, akik elvégzik a piszkos munkát, tanítanak, magyaráznak, énekelnek és megoldják a problémákat. Milyen bolondság azt gondolni, hogy Isten ma is elvárná tőlünk ezeket.

Isten egykoron azt akarta, hogy a népe teljesen megbízzon Benne anélkül, hogy a saját értelmére támaszkodna. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Isten tudja, hogy ma az embereknek logikusan végig kell gondolniuk a dolgokat és ésszerű döntéseket kell hozniuk. Tudja, hogy ismernünk kell a terveinek minden részletét, különös tekintettel a kimenetelre. Ki az a bolond, aki azt gondolja, Isten ma is azt várja, hogy teljes mértékben megbízzunk Benne?

Isten egykoron szövetségeket kötött és tartatott be. Micsoda bolondság! Ma már nem így van. Isten ma azt várja, hogy fektessük le a saját feltételeinket, és tartassuk is be az emberekkel. Ha mi nem vonjuk felelősségre őket, akkor ki fogja? Milyen őrültség lenne azt gondolni, hogy Isten ma is képes a szövetségeiről és a gyermekeiről gondoskodni.

De velünk ugyan nem fogják a bolondját járatni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr705487400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.09.02. 10:39:37

Kijózanító írás, köszönjük szépen a fordítást! :-)

Miskolczy József 2013.12.04. 22:44:23

Isten egykoron megváltást, bűntől való szabadulást, megújult életet ígért, és azt, hogy ez majd Őnála, a mennyben teljesedik be az örök életben. Micsoda bolondság! Isten ma már tudja, hogy nem bízunk Benne teljes mértékben, nem használjuk az Általa előkészített eszközöket, az Általa felkészített és vezetett embereket, nem akarunk sírni, sem szegénynek lenni, hanem a siker csúcsaira törünk ... ezért csak annyit mond: megérkeztél a pokolba...

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.12.04. 23:15:12

@Miskolczy József: Hát igen, találó..! Rögtön ez jutott eszembe:

"A laodíceai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének kezdete:

3,15 Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró!
3,16 Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.

3,17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen:
3,18 tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss.
3,19 Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!

3,20 Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.
3,21 Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán.
3,22 Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!"

Miskolczy József 2013.12.07. 01:17:50

@Kéry Zsuzsanna: Megtisztelő a válaszod! :) (Jóllehet az a pár, nekifutás nélkül odakent szó nem sokat ér... :P)
Mindenesetre hiúságom megköszöni! ;)
Hozzátéve, hogy igei reflexiód még találóbb! És ez jó! :D

Kéry Zsuzsanna · http://hitvedelem.blog.hu/ 2013.12.07. 08:08:14

@Miskolczy József: :))
Én köszi, hogy megtisztelsz a kommenteléssel!