HTML

Hitről szóló blog

"[A béreaiak] napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok." (ApCsel 17,11) _________________ "Testvéreim, ne legyetek gyermekek a gondolkozásban, hanem a rosszban legyetek kiskorúak, a gondolkozásban ellenben érettek legyetek." (1Kor 14,20)

Utolsó kommentek

Címkék

abortusz (3) antiszemitizmus (1) ateizmus (3) az ember felépítése (1) az én megfeszítése (1) a halál és ami utána van (2) a hit fegyvere (1) a hívő jutalma (1) a kereszt munkája (3) a szenvedés értelme (1) a viskó kritika (2) biblia (5) bibliai próféciák (4) biblikus gyereknevelés (3) biblikus kereszténység (29) biblikus lelkigondozás (2) buddhizmus (2) bűn (4) c.s. lewis (1) cursillo (3) D.M. Panton (1) dalai láma (2) dave hunt (8) dinoszauruszok (1) diszpenzácionalizmus (1) egység krisztusban (2) Egyszerű fordítású Biblia (2) elragadtatás (1) első feltámadás (1) elveszíthető-e az üdvösség (8) emerging-keresőcentrikus-posztmodern egyház (13) én halála (2) én megtagadása (2) Eszménykép és valóság (3) evangélium (15) evangelizáció (7) evolúció-teremtés (16) Ezeréves Királyság (7) ezotéria (1) féloldalas tanítások (1) feltételek az Igében (1) fiúság (1) G.H. Lang (4) győzelmes keresztény élet (11) gyülekezet (17) gyülekezeti élet (2) hinduizmus (1) hit (6) hitélet problémái (1) hitvédelem (6) hit és cselekedetek (2) hívő élet nehézségei (9) homoszexualitás (2) hústest (2) húsvét jelentése (1) igazság (1) igaz és hamis megtérés (8) imádság-imádkozás (4) Istennel járni (1) istentisztelet (12) isten imádása (8) Isten munkája (1) ítélet (1) ítélkezés (1) izrael (2) jézus (11) Jób magyarázata (1) john macarthur (2) jutalom (3) karizmatikusság (3) katolicizmus (5) katolikus pap (4) kegyelem (2) kereszt (2) kereszténység (2) keresztényüldözés (1) keresztény filmek (1) keresztség-bemerítés (2) királyság (1) közösség (1) Krisztus a hívőben (1) Krisztus a mennyben (1) Krisztus bennünk (1) Krisztus és a Gyülekezet egysége (1) Krisztus ítélőszéke (5) Krisztus Teste (2) kritika (5) különbségtétel (1) külső sötétség (1) laodicea (1) lélek üdvössége (1) lelkigondozás (1) meditáció (1) megagyülekezetek (2) megszentelődés (3) megtérés (8) megtéréstörténet (5) megváltás (1) méltónak lenni a jutalomra (2) mennyek királysága (2) menyegző (2) miért teremtett az Isten embert (1) misztikus-kontemplatív-spirituális (13) müller györgy (1) new age-okkultizmus-ezotéria (7) növekedés (5) óember (1) őrállók (1) ortodox kereszténység (1) pészach (1) Philip Mauro (1) posztmodern egyház (4) prédikáció (3) pszichológia az egyházban (2) ray comfort (3) Rick Warren-céltudatos (2) rick warren-céltudatos (1) segítség (1) segítség a szenvedésben (1) spirituális útkeresés (1) Stephen Kaung (2) szabadság (1) szellem lélek test (3) szellem üdvössége (1) Szent Szellembe merülés (1) Szent Szellem munkája (3) szenvedés (1) T. Austin-Sparks (3) tanítvánnyá tétel (1) teológiai különbségek oka (1) teremtés (1) tévtanítások az utolsó időkben (12) tévtanítók (9) the berean call (1) the shack (1) tíz szűz példázata (1) tozer (1) üdvösség (18) újonnan születés (1) új ember (1) Új és és új föld (1) Új Jeruzsálem (1) új reformáció (2) univerzalizmus (1) uralkodás Krisztussal (3) úrvacsora (1) vallás (2) végidők (1) william paul young (1) Címkefelhő

Válasz spirituális útkeresőknek

2020.03.23. 14:29 Kéry Zsuzsanna

Az alábbi levelet egy testvér írta egy ismerősének, aki egy népszerű spirituális tanító iránymutatásait ajánlotta neki. Engedélyt kértem tőle, hogy megoszthassam ezt a választ, mert nagyon hasznosnak és építőnek találtam.

"Köszönöm, hogy gondoltál rám. Egyrészről, boldog vagyok, hogy az emberek már kezdik belátni, hogy a problémák az életben nem mindig ellenünk vannak, de a másik szemem sír, mert jön az "embergyilkos" és gellert ad a jó iránynak és eltéríti az útról. A Bibliából idéz a tanító, Jézus szavait veszi alapnak, majd kiveszi Őt a megoldásból, pedig Ő az Út, ami kivezet a bajból.

Az ember keresi Istent, és ekkor a sok elmélkedés közben - amiről a tanító meg is mondja, hogy nem helyes -, visszairányít a belsőnkbe, hogy találjuk meg önmagunkat. Persze megtalálhatjuk a fene nagy egónkat, amit majd istennek nevezünk, és ismét egyedül leszünk. Ez a csapda, erről aztán lehet elmélkedni tovább.

Sajnos, előbb utóbb ráébred a megtévesztett ember, hogy ha magát találja belül, egy istennek nevezett embert spirituális köntösben, akkor mégis csak egyedül van, és ismét a fél! Pedig Isten velünk van, és kivezet a bajból. Ez Jézus titka, a KERESZT titka, hogy mindenből a legcsodásabbat hozza ki! Imádkozom érte, hogy ez az ember is ezt hozza majd ki a tanításból, az Isten jelenlétét, JÉZUST A KŐSZIKLÁT, mert így csak a felszínt kapargatja. Van annál is mélyebb, mint amit el tud képzelni, és nem meditáció, hanem valódi élő kapcsolat."

Szólj hozzá!

Címkék: ezotéria meditáció new age-okkultizmus-ezotéria spirituális útkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://hitvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr6615547974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.